tisdag 24 maj 2011

Nytt rekord på O´Neal roddtest

Dagens träning gick kanon. Började med 6 min crosstrainer och sedan gav jag mig på O´Neals roddtest. Denna gång kom jag 1141 m, vilket med min vikt och ålder ger mig ett resultat "över medel" (förra rekordet var 1115 m). Nästa mål är att komma över 1187 m för att få värdet bra.
Andra cardiodelen blev 2 min rodd och 6 min löpning i gummiband + spins med sandsäck.

Kul när man ser att saker förbättras. Igår testade jag även liggande knälyft på foamroller. När jag körde det för några veckor sedan så hade jag problem med balansen på ena sidan, men när jag nu testade den igår, så var det nästan ingen skillnad alls. Skönt att märka att programmet även tar bort sådana assymetrier. Assymetrier (olikheter) är inte speciellt bra för kroppen och skaderisken ökar när man har sådana. Det är en av de saker som i FMS-testerna som man kollar först på.

Jag har nu börjat satsa ännu mer på att bygga muskler och utökar Fitnessfightpasset, med att göra någon eller nåra övningar extra för några muskelgrupper per dag.
Igår var jag på Friskis på kvällen och körde ett extrapass för biceps, axlar och rygg. Jobbade mycket med TRX för ryggen och baksida axlar. Slängde också in ett set mage i brutalbänken. Skulle egentligen kört med en kompis, men han fick förhinder. Det blev dock ändå ett riktigt bra pass.
I dagens pass så la jag lite extra fokus på triceps och bröst. Triceps blev två set med dips och 2 set med liggande tricepspress. Bröstövningarna blev 2 set av följande övningar liggande bröstpress med 20 kg´s hantlar, liggande bröstflyes med 7 kg´s hantlar och armhävningar med gummiband (se filmerna med Yuri).
Testade även en annan av Yuri´s övningar, sittande press och drag (drygt 4 min in i filmen här under. OBS filmen var med i gårdagen inlägg också). Tog inte så jättehårt på magen i och med att man gör en roddrörelse med ena armen. Men jag gillade den och den kändes endel i bröstet.Dagens andra övningar blev sumoquat 75 kg, 1 set squat 75 kg, reverse crunch på lutande bänk, enbens snatch med 20 kg´s hantel, enbensknäböj och rotation med boll i dragmaskin. Körde också en övning för magen där man låser fast benen i en vinkelbänk (eller GHD) och sedan hänger med överkroppen rakt ut (parallellt med golvet). Den är riktigt jobbig övning för magen.
Kände också lite på gårdagens nya övning, utfall åt sidan, men den var svår att få jobbig, då vi bara har hantlar till 32 kg.

3 kommentarer:

 1. Håller med om att den nya benövningen från igår var svår att få jobbig. Mitt gym har hantlar som jag inte ens kan lyfta men ska jag palla att hålla i vikten är en 32 kg kettlebell typ det jag klarar av, men det blir för lätt för benen så kör nog på en annan övning. Du verkar vara bra på att hitta variationer i din träning, sånt gillar jag :)

  SvaraRadera
 2. Testade själv på O´Neals roddtest för första gången igår, efter att blivit inspirerad av ett av dina inlägg. Kom 1106 meter, 11 meter från över medel, körde med belastning 7,5. Har nu i efterhand läst på nätet att man nog bär ligga klart lägre för att utveckla så stor effekt som möjligt, typ mellan 3-4.

  Har tidigare bara kört lite rodd som uppvärmning men nu så har jag ett mål att komma upp till minst bra, ska börja köra rodd intervaller 1-2 gånger i veckan.

  SvaraRadera
 3. Kul att jag inspirerat dig, Joakim. Det är faktiskt en riktigt härlig känsla att slå sitt rekord. Rodden är ett av de redskap där jag faktiskt kan ta ut mig riktigt ordentligt. Dessutom väldigt bra träning för hela kroppen (dock inte om man har ländryggsproblem)

  SvaraRadera