tisdag 10 maj 2011

Invägning i Fitnesskampen

Idag har det gått 1/3 av Fitnesskampen och då skulle man kolla sin vikt och mått.
Jag har gått ned ca 3 kg sedan jag vägde in mig för tävlingen (tror det var torsdagen den 28/4). Dessutom så har midjemåttet minskat med 3,5 cm (88-84,5 cm). Viktförlusten är nog till stor del vätska, då jag minskade ner lite på kolhydrater i den nya kosten (kolhydrater binder mycket vätska).
Sedan mitten av förra veckan så har jag nästan stått still på vågen (ner 0,1 kg). Däremot har min fettprocent från dess gått ner från 15,3% till 11,6%. Använde min Omronvåg som använder bioimpedans för att räkna ut fettvikt. Fördelen med den vågen är att man håller i ett "handtag" när man mäter så att man inte bara mäter underkroppens fett%, vilket de flesta vågar annars gör.

Är nöjd med resultatet då min målsättning inte är att gå ner i vikt.
Detta tycker jag är ett bra exempel på att vågen inte är ett bra redskap för att mäta utvecklingen av ens tränings-/kostprogram. Jag har ju uppenbarligen minskat i fett (vilket jag antar att de flesta gör), men ersatt det med muskler. Har man inte tillgång till fettmätningsvåg så är ju måttbandet också ett mycket bättre utvärderingsredskap än vågen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar