torsdag 31 mars 2011

DVD Recension - Strength Stretching - Pavel Tsatsouline

Ännu en av Pavels tränings-DVD som jag kollat in är Strength Stretching - For a bigger squat, bench and deadlift.
Som titeln antyder så skall man förbättra sin benböj, bänkpress och marklyft genom att kolla på denna DVD.
Nu är just dessa övningar inte mina specialiteter, men här stämmer inte mitt sätt att se på övningarna helt överens med Pavels sätt. Om jag förstår honom rätt i filmen så menar han att man skall svanka så mycket som möjligt unden benböjen, medans min uppfattning är att man skall bibehålla en neutral svank i den övningen och detsamma gäller i bänkpressen där han också menar att man skall svanka så mycket som möjligt. Finns även lite andra saker som jag hakar upp mig på, men som sagt så är detta inte de övningar som jag kan så mycket om.
Men det finns ändå en hel del bra saker i filmen, som jag skall testa att tänka på när jag kör dessa övningar.

Som vanligt med Pavels filmer får man räkna med lite machofasoner.

Filmen är 38 minuter lång
Ett ställe du kan beställa den från är Kettlebellcenter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar