måndag 30 maj 2011

Getingstick = sjukhus

I förmiddags gav jag mig ut på en löptur på dagens första pass. Innan hade jag mjukat upp höften med min foamroller och löpningen gick väldigt bra idag och jag kunde hålla ett högt tempo utan att få ont i höften. Blev en 9 minuters runda som avslutades med 30 spin med sandsäcken. När jag hade några hundra meter kvar så flög något innanför min krage på tröjan och så brände det till. Antar att det var en geting som stack mig på halsen. Först trodde jag att den var en brons som hade bitit mig då det inte gjorde så ont. Jag fortsatte med att köra armhävningar med gummiband (händer på 2 kettlebell och fötter på bänk) och  enbens höftlyft med fötter på foamroller. När jag sedan körde statisk bakåthängande magdödadare (fötter i kettlebell) så började det kännas konstigt. Hjärtat började slå snabbare och jag kände mig lite svullen i halsen. Avslutade då och gick in. Väl inne så började allt snurra och jag satte mig ner och ropade på sambon (som tur var så var hon hemma). Vi ringde sjukvårdsupplysningen och de rekommenderade akuten då jag hade lite svårare att andas än normalt. När jag skulle ta på mig skorna så svimmade jag och ramlade in i skohyllan och elementet. på väg ut till bilen så svimmade jag 2-3 ggr till. Skrämde upp sambon rejält. På väg till sjukhuset så började jag också må lite illa.

Väl på akuten så kändes det lite bättre och jag fick jag kortison och antihistaminer. De gjorde lite tester och kom sedan fram till att jag var tungen att stanna på övervakning över natten, då mitt EKG inte såg helt perfekt ut. Får hoppas att det inte är något med hjärtat, men om det är något så är det ju bra att få reda på det innan det händer något allvarligare.

Känns lite jobbigt i och med att det är sista dagen på tävlingen och att jag skall fota imorgon. Har dock pratat med Jarkko som säger att jag kan fota på onsdag istället om det inte fungerar. Känns snopet då jag hade ett jättebra upplägg för sista dagen, med ett tufft pass ikväll också.

En fördel var att jag nu fick reda på min vilopuls (då jag var kopplad till apparat som mätte puls)
Den var som lägst (efter att jag småslumrat lite nere på 46 slag/minut, vilket är betydligt bättre än när jag startade Fitnessfighten.

Nu känner jag mig bra, förutom att jag stukade min tumme och drog bort lite hud på den. Känner också av att något hänt med axlarna när jag ramlade. Hoppas det inte är något allvarligt, då axelproblem ofta tar lång tid att fixa till.

1 kommentar: