tisdag 3 maj 2011

Redan kört dagens pass

Körde igenom dagens pass innan lunch. Skönt att köra på jobbet eftersom det är lättare att få ordentlig vikt på benövningarna och att man har crosstrainer och roddmaskin. Idag körde jag frontsquat på på två av benövningarna (den ena i sumosstance). Igår  kväll tränade jag lite vanlig styrketräning med en kompis. Fick då ett superbra tips när det gäller frontsquat. Jag har svårt att få fram armbågarna ordentligt (behöver träna mer rörlighet) och det blir då stor belastning på handlederna. Tipset jag fick var att använda straps att hålla i istället för stången (se filmen för att se hur jag menar). Måste ju dock ändå träna på min rörlighet, men skönt att köra utan att det är handlederna som ger sig. Dagens pass blev lite längre än en timma (70 min), vilket nog berodde på för långsamma byten (och även att jag la till en extra övning). Nästa gång skall jag försöka rigga allt innan jag börjar, så att man kan hålla upp intensiteten i passet, vilket är tanken.Måndagar så börjar jag senare och jag hade tänkt hinna köra mitt pass innan jobbet, men det fanns mycket annat som var tvunget att tas hand om så det blev "bara" 10 min kondition och ca 25 min styrka.
Senare på kvällen blev det som sagt ett pass med kompisen. Körde 3 min Crosstrainer och 3 min på SkiErg som uppvärmning. Vi körde på Friskis och Svettis och jag har inte testat Skierg så mycket förut förutom på mässor, så det var kul att köra lite på den. Jag gillar verkligen den maskinen, även om det är armarna som tar slut först. Sedan körde vi "vanliga" squat, frontsquat och bänkpress. Passet blir inte lika intensivt som när man tränar själv, men det var verkligen kul att träna med en kompis. Att denna kompis dessutom är en duktig sjukgymnast och gyminstruktör gör att man dessutom får ut mycket intressant information. Får hoppas att man kan ge tillbaka lite inspiration någon annan gång. Passade också på att köra lite mer själv under mina pass (Vattengympa, Startgympa, Funktionell Fys och Core) så att man fick lite förbränning och coreträning extra.

Gårdagen kost Stannade på 1833 kcal (46 E% Protein, 25 E% Kolhydrater, 18 E% Fett). När jag räknade ihop vad jag ätit under dagen (inför kvällsmålet) så såg jag att det blivit lite mindre än jag borde äta. Därför fick jag lägga till en hel del enrgi på kvällsmålet. Kommer nog ta ett tag innan man fått kläm på detta.
Märker också att det tar en hel del tid att väga och räkna på maten. Hoppas även det går smidigare framtiden. Är väl lite överambitiös då det i programmet står att man skall ha en viss vikt sallad, men jag tar istället och väger upp de olika ingredienserna, så att jag får veta det exakta kaloriinnehållet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar