torsdag 23 april 2009

Träningsböcker

Idag skall jag ha ett box-pass på Njoy.
Måste också sätta ihop ett bra cirkelpass till imorgon. Det skulle ha varit BodyCombat, men nu kör vi cirkelstyrka istället. De har inte kört det på Njoy förut, så det skall bli kul att se hur mottagandet blir och framförallt om det blir några som kommer på passet.

Jag tycker att det är kul att lära sig mera, därför läser jag böcker. Finns även en sida som heter http://www.ptonthenet.com/ som har mycket artiklar från några avträningsvärldens ledande tränare. Den kostar i och för sig lite att vara med i. Tyvärr är jag inte inne där så mycket som jag vill.

Just nu läser jag Släpp taget om smärtan som handlar om hur man lär sig att hantera sina smärtor och inte låter dem styra hela ens liv.

Böcker som jag har i bokhyllan och som jag vill läsa är

Chockträna

12 dagar till en snyggare kropp

Purposeful Primitive

Energitjuvar


Här kommer några boktips.

Styrketräning för henne - Elin Sundell - Bra bok om styrketräning. Både basövningar och lite mer avancerade övningar. Många övningar är funktionella och tränar även den viktiga bålstabiliteten.

Kom i form med balansboll - Birgitte Nymann - Bra bok om coreträning med balansboll.

Livskraft - Tanja Djelevic - Tanja har varit PT för många av Hollywoods stjärnor och har blivit utnämnd till en av USA´s bästa tränare av tidningen Mens Journal. Här delar hon med sig av sina tankar runt träning och hälsa.

Massera själv bort dina smärtor - Clair Davies - Har du ont i kroppen? Enligt Clair så kommer många av våra problem från triggerpunkter. Dessa missas tyvärr ofta av den vanliga vården. Du får här veta var dessa finns och hur du själv kan behandla dem. Ladda ner de 50 första sidorna gratis! (pdf) och läs mer om triggerpunkter.

Styrketräning : En Anatomisk Guide - Frédéric Delavier - Här beskrivs många olika övningar. Dessutom så visas det utförliga bilder på vilka muskler som används i de olika övningarna.

Stora Stretchboken - En väldigt bra bok om stretching, med illustrativa bilder där man ser utförande och även muskelns läge.

7 magiska minuter - En bra bok för nybörjaren som vill komma igång med kortare program med bra rörelser för kroppen. En hel del tänkvärda tankar. Han blandar det västerländska och det österländska tänkandet.
http://www.fitnessbutiker.se/- Länkar till butiker och annat inom träning.
http://www.traningsshoppa.se/ - Tips till dig som letar efter presenter till någon som tränar och är hälsosam.
http://www.xtraining.se/ - Gruppträning, uthyrning av träningsredskap, anordnar träningsevent. Finns i Örebro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar