söndag 15 maj 2011

Summering dag 15 av Fitnessfighten

Helgerna är faktiskt svårast att få till matschemat.
Idag blev det frukost 07.00 - mellanmål 10.00 - mellamål 12.15 (sedan blev det Ikea mm) - lunch 15.45 - träning 18.00 - miiddag 20.15
Och snart blir det ett litet kvällsmål (redan ätit ca 1850 kcal, så det blir bara ett litet mål Kesella)

På morgonen så gjorde jag ännu en mätning (förra gjordes på dag 10). Fettprocent 10,8 (11,6 dag 10) och midjemått 83,5 (84,5 dag 10). Såg nu att jag glömde skriva ner min vikt (i och för sig är den ju inte så viktig för mig), men det var ca 1 kg ner. Vågen mäter även visceralt fett, vilket är det fett som är mest hälsofarligt. Har gått ner till 5 (kommer inte ihåg vad det är för skala, men är man över 9 så är det inte så bra). Vet att jag förut legat på en 7:a där, så det känns ju riktigt bra.

Funderade om jag skulle ta mig iväg till gymmet och köra, men det fick bli hemmaträning eftersom vädret var rätt hyfsat. Började med löpning, men jag kände lite i vänster säte när jag sprang igår, så jag tog ner det till ca 8 min löpning. Körde också i ett relativt lugnt tempo, då jag märkt att problemen ökar när jag springer fortare.
Styrkeövningarna blev Pull-up, enbens knäböj och sidplanka. Efter det så ville jag inte springa igen, så jag körde 5 st kipping pull-up och joggade till en bänk ca 15 m därifrån. På bänken gjorde jag 10 boxhopp (sista vändorna 15 st). Detta höll jag på med i ca 6 min. Joggade sedan hem och tog fram min 20 kg´s kettlebell och började snatcha. Körde 10 st på höger och sedan 10 st på vänster. Höll på med det i ca 4 min. Nu kände jag mig riktigt flåsig. Resterande styrkeövningar blev armhävningar med fötter på bänk, enbens höftlyft (fot på kettlebell), nya övningen "Simning", liggande tricepspress med hantlar,  sumodeadlift med 32 kg kettlebell och 17 kg´s viktväst, "Vindrutetorkaren". Efter det så lörde jag några "Spin" med min hemmagjorda sandsäck (gjord av ett byxben i jeanstyg) och 3 min snatchar (samma som ovan).
Saknar att jobba med lite mer explosiva styrkeövningar, så det är kul att lägga in lite sådant efter passet.

När jag körde Pull-up/boxhopp kombinationen på lekplatsenså lyckades jag att slå i armen rätt hårt i en träplatta när jag tänkte jag skulle hoppa upp till räcket (Se filmen i detta inlägg för att se hur lekplatsen ser ut).
Blev en rejäl bula och alla övningar där armen skulle böjas kändes en del under passet. Gjorde inte superont, men det var lite irriterande.

Här en gammal film med lite sansäcksövningar (bl.a. spin ca 1.40 in i filmen)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar