tisdag 10 maj 2011

Dagens träning

Körde dagens pass innan lunch.
Körde som vanligt enligt Fitnessfightens schema, men med några justeringar.
I första konditionsdelne körde jag 6 min snatchar (bytte arm efter 10 st) med 16 kg kettlebell. Tänkte att jag skulle köra likadant i andra delen, men det gillade inte mina händer, så det blev Crosstrainer och 3 min löpning istället.

Idag fick vi en ny övning som jag brukar kalla vindrutetorkaren (Se Jarkko´s blogg). Enligt instruktionerna skall man vara avlsappnad i överkroppen i övningen, men jag körde med att jag försökte pressa ner båda skuldrorna så mycket som möjligt, då det blir en kanonövning även för skuldran då. Var lite kaxig och tänkte att den klarar jag nog lite mer vikt på så jag slängde på mig 2 st 5 kg´s viktmanchetter på fötterna. Kom då på att det blev för tungt eftersom man inte kan hålla emot med armarna. Körde man i det långsamma tempot (4 s ner och 4 s upp) så blev den rätt jobbbig ändå.

Igår tränade jag ett extra pass efter jobbet med min nya träningskompis, Daniel. Vi körde då bröstpress med hantlar, dips och tricepsmaskin. Himla kul att träna med någon och att kunna på passningshjälp på de sista repetionerna. Lite jobbigt att han är starkare än mig :) Men jag lär mig massor varje gång vi tränar. När jag körde dips framför en spegel så såg jag att ena axeln var mer framåtroterad, så nu har jag lite att ta tag i där också. Idag känner jag lite i bröstmuskeln. Kommer nog känna ännu mer imorgon.

Eftersom jag körde mycket triceps igår så bytte jag ut liggande tricepspress mot Pull-up med neutralt grepp som tar mer på biceps (hänger i två stänger).
Avslutade passset med 9 marklyft på 100 kg och lite rygglyft.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar