lördag 28 maj 2011

Dag 27 av Fitnessfighten

Idag blev det två pass träning. Det första körde jag före lunch och det var Fitnessfightpasset.
Första kondition blev 4 min halvhård rodd och sedan Get-up med 20 kg stång, spin med liten sandsäck och Cleansquat med en större sandsäck. I andra cardiodelen tänkte jag ge mig på 4 min rodd för att slå mitt nya rekord (1140 m). Började bra, men efter ca 1.30 så försvann all kraft och jag var tvungen att dra ned på intensiteten och jag stannade på ca 1080 m istället, men var ändå väldigt trött. Fortsatte med lite fler spin och lite kettlebellsnatchar (blev väl ca 7 min sammanlagd cardio).
I själva styrkedelen körde jag  fler övningar än vad orginalprogrammet och fokuserade idag på rygg och biceps. Dagens övningar blev Pull-up (med gummiband) med neutralt grepp, squat 60 kg, reverse crunch/dragonflag, hantelrodd, simning med 1 kg hantlar, utfall i smithmaskin (60 kg), statiskt hängande magövning i vinkelbänk, sittande bicepscurl, Pull-up, enbens knäböj, rotation med boll i dragmskin.

När jag körde utfall så kände jag av vänster lår. Tror det blev en liten sträckning, men nu känns det helt OK. Får se hur benövningarna känns imorgon.

Dagens andra pass körde jag några timmar senare. Då var det dags för mister Tabata att hälsa på.
När du kör enligt tabataprotokollet så arbetar du i 20 s och vilar i 10 s.
Detta gjorde jag 8 ggr per övning (4 min)
Övningarna var
Doubleunders (dubbelvarv med hopprep)
Armhävningar
Push-press med 20 kg stång
Pull.ups (kippade)
Armhävningsgång med glidplattor (flow tonic)
Enkelhopp med hopprep

Hade egentligen tänkt lägga in boxhopp, men eftersom jag känt av lite i benet så valde jag bort den.

Nu är det bara några dagar kvar av Fitnesskampen. Jag hoppas att jag kan få fram lite magrutor tills på måndag :) börjar se konturerna på de övre delarna av magmuklerna.
Nu är det helg och det är faktiskt svårare att få till kosten då. Kommer få besök och så blir det grillning på svärföräldrnas land. Eftersom det är i slutet nu så känner jag att jag måste skärpa mig med kosten de sista dagarna, så jag gör nog iordning sallad och allt, utom det som grillas, i förväg så att jag vet att allt blir rätt.

Avslutningsvis så får ni en av mina gamla filmer. Här får du lite tips för din axelträning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar