tisdag 17 maj 2011

Lite virrig idag

Igår hade jag planerat att köra två pass (Fitnessfightpasset och ett styrkepass med en kompis), men jag var tvungen att ställa in det sista passet. Blev lite struigt då jag planerat matlådor efter att jag skulle träna två gånger (mer energi), men jag bytte ut en av dessa så blev det bättre. Fitnessfightpasset blev uppdelat på två tillfällen (20 min och 35 min). Igår kväll började jag känna lite irritation i halsen. Har ingen lust att bli sjuk, så då slängde jag i mig lite russin och skinka för att få lite extra energi (kom nog ca 200 kcal över mitt planerade intag). La mig också hyfsat tidigt så att jag fick sova lite längre. Idag kände jag inte av något.
När man håller på med sådana här upplägg med kost och träning är det viktigt att man lyssnar på kroppen och tillåter sig att göra avsteg från planen om det behövs.

Häromdagen hade jag missat lite med mellanmålet som jag skulle ha efter träningen. Hade ett ägg, men kände att jag behövde lite kolhydrater. Blev då att jag tog 2 st kanelgifflar (40 g) som låg i fikarummet. Kollade sedan upp hur mycket energi det motsavarde och det var 150 kcal, vilket är ca 8 % av det dagliga intaget i mitt kostupplägg nu. Man förstår att det är lätt att gå upp i vikt om man är svag för bakverk.

På dagens pass var jag lite virrig. Körde fel ordning på övningarna, men annars gick passet bra. Nya övningen idag var benböj med en arm ovanför huvudet. Har tyvärr lite dålig rörlighet i både axlar och fotleder, så jag kom inte så djupt i benböjen. Körde med en 15 kg´s hantel, så dett tillsammans med det korta rörelseutslaget gjorde att benen inte blev så trötta, men överkroppen runt suldran och axeln fick bra träning. Som kondition så körde jag bl.a.snatchar med kettlebell. Körde mest på 16 kg, men de sista seten gick jag upp till 24 kg. Tyvärr så lyckades jag nu få en blåsa i vänster hand. Såret på höger hand har ju precis läkt.

Körde också en uppvärmning/kondition med bara kroppsviktsövningar. Den filmade jag och hoppas jag hinner redigera ihop den ikväll så att ni kan få lite tips om hur ni kan köra konditionsträning hemma utan redskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar