torsdag 5 april 2012

Ser rätt bra ut med min omega-3/omega-6 ratio

Har funderat varför jag inte fått svar på mina fettsyratest (som jag köpte på Oil4Life) som jag gjorde 12-03-05, eftersom det skulle ta ca 10 dagar. Visade sig att man själv skulle gå in och kolla, vilket kanske inte var så konstigt då man inte angav mailadress eller adress på det inskickade provet. Gick då in och kollade och hittade mina resultat utan problem.

Svaren ser ni på bilderna. Kvoten Omega-6/omega-3 är 2.8:1, vilket i min värld är helt OK. Har i och för sig under en längre tid kört med fiskolja och de dagar jag inte ätit fisk/skaldjur och då har jag oftast tagit en större dos än vad som rekommenderas på förpackningen (ca 4-6 kapslar när de rekommenderat 1-2 per dag). Bilden här över visar mina värden och beskriver mitt skyddsindex, vilket är godkänt. Tabellen här under visar mina värden för 11 st olika fettsyror. Sista bilden är den där de ger kostråd. De menar att jag skall dra ned på enkelomättade fettsyror (det enda som de tyckte jag hade för mycket av). Sedan kan jag nog öka på med de fleromättade fettsyrorna. Tror dock jag kommer fortsätta äta en hel del avokado och olivolja trots deras rekommendationer. Skall också bli intressant att se om en paleokost ändrar på min fettsyraprofil. Äter ju mer fett i den än vanligt, via b.la. kött, olivolja, kokosolja och avokado.
I och med att fettsyrabalansen är så viktigt för vår hälsa och välmående så skulle jag faktiskt rekommendera de flesta att göra detta test även om det kostar en del. Motsvara i och för sig bara vad det kostar för de flesta att vara sjuk 1 eller 2 dagara extra och ser man det så, så är det ett ganska billigt test.
Testet kan ni köpa på Oil4Life och det kostar 785 kr.

 

Vill du läsa mer om Omega-3/Omega-6 kolla in
Träningslära.se har skrivit om Omega-3 - Del 1, del 2, del 3 och del 4 och ett inlägg till


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar