tisdag 5 oktober 2010

Slyngtest - Redcord Mini

Redcord Mini

Pris: 1687,50 kr + frakt (Redcord.se)

Antal fästpunkter: 2 st (Rep)

Dörrfäste: Tillval

Maxvikt: 150 kg

Rörelseomfång: 2,10 m. Kan variera från ca 0,6 m till 2,70

Handtag/Fotstrap: Separata handtag och fotstrapar som man byter beroende på om man skall använda händer eller fötter. Handtaget har den största diametern tillsammans med TRX. Finns även en större fot/höft strap, att sätta mellan de två repen, som man kan köpa till.

Tillbehör som medföljer: Skruvar för fastsättning i tak, Övningsförslag, Påse

Rekommenderad installationshöjd: 220-260 cm.

Finns även dyrare modeller som klara mer vikt (Redcord trainer 250 kg). Denna variant är för hemmabruk men det finns andra som är för proffesionellt bruk (Redcord CorePlus, Redcord Sport, Redcord Neurac)

Inom Redcord bedrivs det mycket forskning kring träning med redskapet och de har kurser för både träning och som hjälpmedel för terapeuter att utföra rehabiliterande träning och behandling.

Fördelar: Lina som inte skaver lika mycket som spännband, olika handtag/slyngor, snygg, lätt att ändra höjd, två delar, utbildningar, lätt att sätta upp, ergonomiska slyngor, följer med skruvar för att kunna montera i tak, medföljer väska att förvara i. finns dörrfäste, balansdyna och bred slinga att köpa till, stort rörelseomfång (nära tak eller nära golv)

Nackdelar: Dyr, att fästa den över trädgren kan slita på repet , inget dörrfäste, behöver byta fotstrapar/handtag om man skall byta övning, maxvikt 150 kg.
Kommentar: Den snyggaste lösningen. Lätt att sätta upp och enkelt att ändra höjd. Gillar att rörelseomfånget är stort. Den speciella fotstrapen är den bredaste och därför väldigt skön att jobba med. Utbildningarna i Redcord skall vara bra (har dock inte gått själv)

3 kommentarer:

  1. Bra film, ger många tips om stabilitetsträning, med variationer.

    SvaraRadera
  2. Vart kan man köpa Redcord i Sverige?

    SvaraRadera
  3. www.redcord.se är det enda stället som jag vet.

    SvaraRadera