torsdag 26 maj 2011

Gillar utfall

Igår körde jag ett snabbt pass innan lunch. Värmde upp med rodd och lite kettlebellövningar. Sedan gav jag mig på en egenkomponerad WOD (workout of the day).
Så månag varv som möjligt på 12 min (så mycket tid jag hade på mig) av
10 Pull-up
5 Push-up
10 Marklyft på 70 kg (ca kroppsvikt)
5 HSPU (Armhävningar på händer)

Efter att jag kört några varv, så gick jag ner lite snett från handståendet och lyckades då pricka stången från smithmaskinen med ena foten. Tog och sprang iväg och tejapde foten så att jag inte skulle få en svullnad, så det blev et litet avbrott i de 12 minuterna. Men det var helt klart värt att avbryta lite snabbt för idag känner jag i princip inget i foten.
Avslutade passet med 10 marklyft på 95 kg.

Nästa pass var ett Fitnesfightpass där jag la till lite extra övningar för rygg, axlar och biceps.
Körde också utfall i smithmaskinen. Blev lite förvånad över att det faktiskt gick bättre med vänster ben fram. Brukar vara starkare i höger. Var likadant i enbens hantelsnatch där jag faktiskt hade bättre balans på vänster som brukar vara betydligt sämre. Kan bero på att jag jobbar en hel del med foamroller på vänster säte de senaste dagarna. Tror nämligen att smärta jag får under löpning kan bero på triggerpunkter och stelhet i vänster säte.
Utfall är en riktig höjdarövning för sätet och idag har jag faktiskt lite träningsvärk där.

Dagens träning startade med 6 min crosstrainer och sedan gjorde jag ett nytt försök på 4 min rodd. Idag kom jag bara 1140 m (rekord 1141 m). Andra cardiodelen körde jag lite funktionella övningar som spin med sandsäck, kettlebellsvingar, thrusters och kettlebellsnatchar och lite hopprep. Fokuserade mer på triceps (dips, tricepspress nedåt och även över huvud i dragmaskin) och bröst (smala armhävningar med fötter på höjd och liggande bröstpress med hantlar) idag. Dagens andra övningar blev utfall med 60 kg skivstång (fritt), reverse crunch, magövningen där jag hänger ut från en vinkelbänk (grymt jobbig övning), sidplanka med boll mellan fötter, vanliga benböj (1 set) och höftlyft på ett ben.

Hittade denna film på Youtube. Skall testa det i morgondagens cardiodel

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar