torsdag 20 oktober 2011

DVD Recension - Kettlebell Basics for Strength Coaches and Personal Trainers

Har precis beställt hem Kettlebell Basic och DVD-boxen Easy Strength - The Seminar.(Dan John och Pavel Tsatsouline). DVD-boxen som innehåller 14 DVD (filmat från en helgs seminarier) har jag bara sett första DVD´n på.

Men Kettlebell Basics for Strength Coaches and Personal trainers har jag precis sett klart. Läste massor av recensioner på Dragondoor om hur bra denna DVD var så då var jag bara tvungen att kolla själv.
Den är gjord av Brett Jones och Michael Castrogiovanni demonstrerar övningarna.

Det står att det är ett "two volume set", vilket jag trodde betydde 2 DVD-skivor, men det var bara 1 skiva. Nu är det kanske inte det viktigaste för det är ca 1h 50 min med bra information och det hade bara varit jobbigt om de hade delat upp det på två skivor, men lite vilseledande är det.
Trodde att jag skulle få massor av nya tips och idéer som jag fick när jag såg "Secret of ..."-serien med Brett Jones och Gray Cook, men det mesta som Brett tog upp var sådant som jag redan kan (vilket kanske är ett tecken på att jag har gått några olika kettlebellutbildningar och sett ett antal kettlebell-DVD´s).

Även om jag hade större förväntningar på denna DVD, så är den riktigt bra. Hade väntat mig ännu fler små extra övningar med och utan kettlebell för att stärka upp inför de kettlebellövningar som han tog upp. Man får många bra tips och Brett är väldigt noga med att jobba med teknik och med säker träning.
Övningar som han går igenom är swing, clean, jerk, military press, snatch, frontsquat, get-up, windmill och single led deadlift.
Brett går igenom tekniken i varje övning och hur man kan "spotta" (passa) när man instruerar övningen. Tar även upp vanliga fel och hur man kan åtgärda dessa.

Teknikmässigt håller jag med om det mesta, men jag rekommenderar neutralt huvud i svingar och andra övningar (vilket jag också tror att RKC gått över till på senare tid). Jag förordar också att man har lätt böjda armar i svingarna för att inte tappa hållningen i axlarna och att inte slita på ledbanden i armen, men där vet jag också att det finna andra sätt att se på det. Lite andra småsaker som jag gör annorlunda, men i det stora hela så håller jag med Brett i hans teknik och pedagogik.

Denna DVD tar upp det mesta med grunderna i kettlebell och är jättebra för den som vill börja med kettlebellträning. Tror även att många som hållit på med kettlebell och som lär ut det kan ha nytta av DVD´n.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar