måndag 4 oktober 2010

Slyngtest - Ringar i plast

Ringar (stor plastring + spännband)
Pris: 695 kr + frakt (Kettlebells.nu)

Antal fästpunkter: 2 st (Spännband). Krångligt att trä in spännbandet i låset, men om man köper till stora karbinhakar så kan man lättare fästa ringarna lättare. Skulle också kunna använda ett separat spännband för att fästa lättare.

Dörrfäste: Nej

Tillbehör som medföljer: Karborreband för att kunna vira ihop det spännband som hänger löst.

Maxvikt: Ingen information, men spännbanden och spännbandslåsen är rejäla.

Rörelseomfång: 2,10 m. Justerbart från 0,2 cm till 2,30 m
Handtag/Fotstrap: Ringar i plast med diametern 23 cm och inga fotstraps. Går att sätta fötterna i ringarna, men det är inte så bekvämt.

Fördelar: Två delar, Bra grepp för jättehäv/muscle up, grovt spännband, Långt spännband gör att man kan använda dem när det högt i tak, sköna att hålla i, relativt billiga, långt spännband så att du kan minska och öka längden på spännbandet mycket så att du kan ha en riktigt hög fästpunkt, men också att du kan göra uppdrag även om fästpunkten inte är så högt upp, lätt att ändra höjden (om man använder karbinhakar så kan det ibland bli krångligt beroende på vart låset sitter), Karborreband för att slippa trassel med löst hängande spännband eller för att hålla ihop allt när man inte använder det.

Nackdelar: Medföljer inga karbinhakar och utan dem så blir det krångligare att sätta upp dem eftersom man måste trä igenom spännbandet genom spännbandslåset varje gång (men det är lättare att ändra höjden utan den), inget förrfäste, svårt att sätta fötter i dem (men köp till korta spännband så löser man det), spännband och lås kan ibland skava
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar