söndag 8 maj 2011

Summering dag 8 av Fitnessfighten

Hade planerat att träna på förmiddagen, men det blev att åka och handla istället eftersom svärföräldrarna skulle komma över och grilla till lunch. Tyvärr så kom jag igång med grillningen lite sent så det blev drygt 4 timmar efter frukost (vi skall äta var 3:e timme). Vi grillade kyckling och grönsaker (championer, tomathalvor och majskolv). Svårt att veta hur mycket man skulle ta av allt så att man skulle få ihop rätt kcal.  Trodde jag låg bra till, tills jag slog in det i datorn och såg att jag bara kom upp i ca 380 kcal och jag borde ligga mellan 470 och 530 kcal. Känns lite snopet, då jag faktiskt var rätt sugen på att äta mer. Var sedan duktig med att få till mellanmålet efter 3 timmmar. Det blev Kvarg (Kesella) med äpplebitar och kanel. Det är faktiskt supergott.

Dagens träning började istället ca 18.20 och jag sprang upp till starten på Lillåspåret (tog ca 12 min). I händerna så tog jag med mig en slynglina och mitt blåa woody gummiband. Dessa satte jag upp i chinsräcket de har vid spåret och så körde jag assisterade enbens knäböj (pistols) och långsamma assisterade pull-up. Känns lite fånigt att köra Pull-up med gummiband, men utan det så orkar jag inte 15 st i det långsamma tempot (2 s koncentriskt och 4 s excentriskt).
På löpningen hem började jag få ont i vänster höft. Vet att jag är betydligt stelare i den höften, så nu är det bara att jobba på triggerpunkterna och att stretcha den ordentligt. Tror även jag är lite svagare i vänster höft, så man skulle egentligen satsa på att få dem lika starka.
Väl hemma på altanen blev det Axlepress 2x12 kg, Enbens höftlyft (foamroller), Reverse crunch (höll i händerna i 2 st kettlebell), Gobletsquat med 20 kg kettlebell+ 17 kg viktväst (2:a varvet 32 kg kettlebell), Tricepspress ca 2x10 kg och Crunch. La även till lite (30 st) svingar med 32 kg Kettlebell, balans i utfallställning och benlyft på foamroller. Stretchade sedan vader + vänster säte.


Dagens middag blev desto större (ägg, kräftstjärtar, knäckemacka och massor av sallad) och stannade på 634 kcal.


Sammanlagt har jag idag ätit ca 1750 kcal och jag räknar med att snart äta lite mer kvarg (kesella) för att komma upp i mina 1900 kcal (1888 kcal, 33 P, 44 K, 19 F)


Här får du en film som jag hittade på youtube om vad du kan göra med en viktväst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar