söndag 22 maj 2011

Stel idag, men det är fixat

På gårdagens kalas så hade de en studsmatta. Självklart var jag tvungen att hoppa lite med barnen i den. De blev imponerade när jag slängde på en salto (bakåtvolt). Jag var ju också "tvungen" att slänga runt dem på några salto. Busade lite med dem och hoppade bl.a. med några av barnen på axeln. Kanske inte det smartaste eftersom jag sedan kände att jag blev lite stel i ryggen (kunde man kanske räknat ut redan innan).

Väl hemma igår kväll så "knakade" jag ut ryggen lite själv. Men när jag vaknade imorse så var jag rätt stel i ryggen. Så morgonen har jag ägnat åt självmassage och behadling av lite triggerpunkter runt om i kroppen.
Jobbade en del med foamrollern och även med en halvstor studsboll som är kanon för att fixa till triggerpunkter (se bilden under). Har också ett annat triggerpunktsredskap som jag jobbade med bröstmusklerna (det lilla röda på bilden). Passade även på att fixa lite med vänster höft och axlarna som ju krånglar lite.
Som ni ser på bilden så är det inte bara träningsredskap som jag "samlar" på. Här ser ni en del av de hemmassageredskap som jag har. Tyvärr är jag alldeles för dålig på att använda dem, men bollen här under ligger nästan alltid i min ficka, så att man kan ta fram den och ha den mot väggen och massera skulderbladet.


Denna övning (första övningen i filmen under) jobbade jag på idag. Jobbade mest på höger sida och man märker verkligen skillnaden mellan höger och vänster. Får nog jobba lite på vänster sida också.


Bollen är riktigt bra och kan även användas till musklerna på skulderbladet.


Idag skall jag jobba mer på  rörlighet i axlar/skuldra, med bl.a. dessa övningar


2 kommentarer:

  1. Trevlig blogg att läsa. Hittar mycket nytt och blir väldigt inspirerad att hitta nya övningar och utvecklas. Jag undrar om du har skrivit något test om dina behandlingsredskap för att plocka triggerpunkter och minska smärta på dig själv? Om du inte har det så skulle det vara väldigt intressant att läsa om hur du använder dig av redskapen.

    SvaraRadera
  2. Tack!

    Jag har funderat på att göra några filmer där jag visar hur jag använder "redskapen" och det kommer nog någon dag när jag har lite tid över. Men det finns så mycket saker som man skulle vilja skriva om, men så begränsat med tid :)

    SvaraRadera