onsdag 6 oktober 2010

Slyngtest - TRX

TRX
Pris: 1870 kr (Motion.se)

Antal fästpunkter: 1 st (Spännband)

Dörrfäste: Tillval, men det går att lösa med den befitliga om man vill.

Tillbehör som medföljer: DVD, Övningsförslag,

Maxvikt: 350 kg

Rörelseomfång: Ca 0,9 m. Ca 1,55 m – 2,45 m eller 0,8 m – 1,7 m om man snurrar fästdelen runt fästpunkten några varv. Du kan också själv variera starthöjden däremellan beroend på i vilket fäste du sätter karbinhaken.

Handtag/Fotstrap: Mjukast handtag och fotstrapar att sätta fötterna i. Handtaget har den största diametern tillsammans med Redcord. Fotstrapparna är bredare och lite vridna vilket gör att de är väldigt sköna att ha fötterna i. Dock så låser de inte fast fötterna i alla positioner , vilket Junglegyms lösning gör bättre.

Fördelar: Medföljer bra DVD+träningsbok, rejäla spännband, mycket träningsprogram framtagna till det (DVD´s), hålls utbildningar i det, finns dörrfäste och takfäste som tillbehör, vadderad fotstrapp, enkelt att ändra om så att man kan köra med ett handtag. skönt/mjukt handtag, lätt att höja och sänka, medföljer väska att förvara den i, hela redskapet känns gediget och robust, genom att snura fästbandet runt fästpunkten så glider den inte lika lätt åt sidan, markeringar som gör det lätt att få samma höjd

Nackdelar: Dyr, ett fäste, inget dörrfäste med i paketet men det går att lösa ändå (se denna film), kan inte korta ned det så mycket om man vill köra uppdrag/chins. spännband och lås kan ibland skava i vissa övningar.

Kommentarer: Dyrast i testet, men det medföljer en bra DVD. Skönast handtag (om man gillar mjuka som mig). Lätta att höja och sänka och markeringar som gör det lätt att få samma höjd (+ lite försjkutning). Lätt att ta med sig då det bara är en del att hålla reda på.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar