söndag 8 maj 2011

Ingen bra kostdag igår

Igår blev det svårt att hålla kostschemat jag fått från Fitnessfighten.
Hamnade dock ändå på det planerade kaloriantalet 1900 kcal (1904 kcal, 36 E% Protein, E% 31 Kolh, 27 E% Fett).

Skall ju äta något var 3:e timma och det mellanmål jag slängde i mig när jag gick på stan (10.00-15.00) var lite lite. Slängde i mig 15 g Cachewnötter, vilket motsvara ca 90 kcal och mitt mellanmål skall ligga närmare 200 kcal.
Efter lunchen vid 15.00 så dröjde det drygt 4 timmar till innan middagen. Var hemma hos mina föräldrar för att fira mammas födelsedag och då bjöds det på grillat (lax och fläskkotletter). Var dock duktig och åt mest lax/kotletter och grönskaker/rotfrukter. Hoppade över bröd och även inbjudan om efterrätt.
Däremot så glömde jag att jag går på "diet" när syrrans pojkvän frågade om jag ville ha en öl. Kom på det när jag nästan hade druckit upp den och då var det ju ingen idé att sluta :) Så dessa 50 cl öl gav mig ca 145 kcal extra (om jag räknat rätt), så man får väl räkna det som ett extra mellanmål (började dricka den innan middagen).

När man kollar in kommentarerna i Jarkko´s blogg (Jarkko är vår mentor i Fitnessfighten) så är de många som skriver att deras sug efter sötsaker minskar. För mig är det tvärtom eftersom jag med denna diet ofta är lite småhungrig under dagen.

När jag idag skulle kolla hur man omsätter ölens dl-antal till gram så dök jag på Lillblondinens Blogg där hon hade skrivit en text om att man skulle i princip skulle gå ner i vikt om man åt massor av kalla saker som t.ex. glass och öl eftersom det skulle kosta massor av energi (mer än man ätit) till att värma upp den. Som källa hade hon skrivit Yttermera (därifrån hon kopierat hela texten). Det hon inte verkade ha förstått är att Yttermera är en humorsajt och att allt som skrivs på internet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar