fredag 30 juli 2010

Bokrecension - The Complete Book of Core Training

Var lite tveksam till om jag skulle köpa denna bok, men eftersom jag är väldigt intresserad av coreträning så tyckte jag det skulle vara intressant och se vad Kurt, Brett och Mike Brungardt hade och säga om det.
Det intressanta var att de tänkte väldigt lika mig själv vad det gäller träning och coreträning. De förespråkar en helhetsyn på träning och i teoridelen går de igenom många delar som t.ex. kost, övningsvariation, mål, andning, motivationkonditionsträning, styrketräning, uppvärmning, det mentala och anatomin.

Själva teoridelen (de första 150 sidorna) är väldigt bra. Boken passar väldigt bra för de som vill komma igång med träningen eller motionären som vill ha lite variation i sin träning. Övningsdelen är gedigen men gav mig inte så mycket nytt, men är du ovan vid coreträning så finns det mycket att finna där.

Det jag saknar är lite bilder på de övningar där man lär sig hitta sina coremuskler. Däremot finns det bra bilder i resten av övningsbanken. Övningarna är generellt lätta och jag själv hade velat haft några fler övningar med utmaning. Förutom övningar med kroppen som redskap så får du förslag på hur du kan använda balansboll, medicinboll och dragmaskiner i vissa övningar. De flesta övningar känns väldigt bra även om det har slunkit igenom vissa övningar som kanske inte direkt hör ihop med bålstabilitetsträning. De sätter ihop flera olika program av övningarna, men jag hade hellre haft dessa program i slutet av boken, så att man hade hunnit kolla på övningarna innan man får programförlag.
Rekommenderar denna bok då tankarna kring träning är väldigt sunda och den passar även den som inte vill lägga all tid på bålstabilitetsträning (core träning). Den är på engelska, men jag tycker det gick bra att läsa den.

2 kommentarer:

  1. du ser ganska tjock ut

    SvaraRadera
  2. The author's expertise is evident throughout, making it a valuable resource for industry professionals. gold IRA accounts

    SvaraRadera