söndag 6 februari 2011

Functional Movement Screen

Nu har jag anmält mig till en kurs i Functional Movement Screen Level 1.

FMS är ett system för att bedömma idrottare och motionärers rörelsemönster för att se om de har några avvikelser. Har hört mycket bra om systemet och när jag i veckan såg ett blogginlägg om att de skall hålla en kurs i Göteborg den 11-12/3.
Om jag fattat det rätt så lär man sig 7 st tester och hur man sedan skall kunna fixa till avvikelser om man hittar det. Det finns även en kurs som vänder sig till Tearpeuter (sjukgymnaster och liknande) som tar upp vad man kan testa om man får smärta vid FMS-testerna.. Den kallas SFMA och den går den 13/3.Nu får jag ännu mer bråttom att läsa ut Boken som jag börjat läsa på. Den är skriven av Gray Cook som är en av upphovsmakarna till systemet och den heter Movement: Functional Movement Systems: Screening, Assessment and Corrective. Mest läst om tankarna bakom än så länge, men kommer förhoppningsvis snart till själva testerna.
Har förut läst hans bok Atheltic Body in Balance som också tar upp några av dessa tester. Gillade den verkligen även om jag inte använt så mycket av det ännu. Har även DVD´n till boken

Här en del av DVD´n som jag hittade på Youtube


Har bett att jobbet skall betala utbildningen eftersom det är där jag kommer använda kunskaperna. Nu är mina chefer inte de snabbaste till att ta beslut, så nu anmälde jag mig så att platserna inte skulle ta slut. Vill de inte betala så får jag väl ta det av egen ficka.
Läs mer om FMS här
Mer info om anmälan finns här

Här pratar Gray om sin bok Movment

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar