onsdag 11 maj 2011

Praktikant

Denna vecka har vi en prao hos oss och jag är handledare för henne. Det är en riktigt trevlig tjej, som är framåt och dessutom är intresserad av träning.
Idag så hade jag friskvårdstimma så då fick hon vara med och köra en del av Fitnessfightspasset.
Anpassade självklart vikter och övningar efter hennes förutsättningar. Hon går hos en av våra sjukgymnaster och igår så gav jag henne några nya övningar för hennes knä och dessa la jag in som benövningar. Det var enbens knäböj och benböj med gummiband runt knäna. Själv körde jag vanliga benböj och sumobenböj med 60 kg´s stång. Sedan körde jag enbens höftlyft med foten på en stepbräda. Har förut mest kört med foten på foamroller, men kände att detta faktiskt blev bättre (lite för mycket krampkänslor med foamrollern).
Uppvärmning/cardio blev idag 10 min rodd (kunde ju inte sluta tidigare då jag had praon i andra rodden) och nästa omgång cardio blev det ca 4 min snatchar, 3 min rodd och 3 min löpning.
Idag lät jag axlarna vila och körde pull-up med neutralt grepp (mellan två rör, tar mer på biceps) istället.
Dessutom avslutade jag med ett set sittande bicepscurl.

Kosten har fungerat bra idag. Har ökat på de första målen lite och tar mindre på kvällen istället. Dock fortfarande hungrig efter ca 2 timmar på morgonen. Beror nog på att det målet är det som har mest kolhydrater (fett och protein mättar bättre). Idag bjöd de på bullar på eftermiddagsfikat, men eftersom jag hade mitt mellanmål (kesella, äpplebitar, blåbär och kanel blandat), så var det inga problem att säga nej.

Igår hade vi mina och Hanna´s föräldrar på besök. Hoppade då över att väga maten. Vi bjöd på taco´s och jag lassade på ordentligt med köttfärs och grönsaker. Hade på lite gräddfil, men skippade brödet.
Tror att det blev lite mer energi än vad jag skal ha, men är ganska säker på att det inte påverkar så mycket.

På fredag tänkte jag åka ner till Crossfit Örebro och köra ett pass. Det var så himla längesedan man var där, så det känns riktigt kul att kunna prioritera in det  besöket.


Har du inget för dig i helgen så anmäl dig till konventet Function is Fun. Som läsare av min blogg har ni rabatt.

Här en liten film med lite övningar som jag funderar på om jag skall lägga till i mitt program :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar