onsdag 6 oktober 2010

Slyngtest - Junglegym II split

Junglegym II split
Pris: 599 kr (Nedsänkt pris på Smartgym.se)

Antal fästpunkter: 2 st (Spännband). När du fäster dem så dras de åt runt fästpunkten vilket gör att de inte glider åt sifan så lätt.

Dörrfäste: Ja

Tillbehör som medföljer: DVD

Maxvikt: 800 kg/slynga

Rörelseomfång: 2,05 cm. Du kan variera mellan ca 0,45 m – 2,50 m

Handtag/Fotstrap: Hårdast handtag tillsammans med repstegen (och ringarna) och ingen struktur så jag antar att om man är väldigt svettig om händerna så kan man glida. Handtaget har också blande den minsta diametern. Fotstraparna drar åt så att foten inte ramlar ur i övningarna i övningar med magen neråt och man kan ha hälen i den om man har magen uppåt. Fotstraparna kan användas på lite olika sätt märkte jag efter att ha kollat på DVD´n (där de hade dem lite annorlunda än mig), men de är alla väldigt bra lösningar.

Fördelar: Medföljer bra DVD, två delar, relativt billigt, går att hänga på dörr, rejält spännband, lätt att sätta upp, stort rörelseomfång (nära tak eller nära golv), bra fotstrap, relativt billigt

Nackdelar: Spännband och lås kan skava lite i vissa övningar (men eftersom spännbandet är så grovt så är det inte så farligt), hårda och glidiga handtag

PS! Junglegym II (med en fästpunkt) har mjukare handtag med struktur. Det släpps snart en ny variant Junglegym som också har två strapar och det kallas Jungle Gym XT.

Kommentarer: Gillar att det är lättast att sätta upp och att ändra längden på av de slyngor jag testat. Rörelseomfånget är stort så man kan göra de flesta övningarna. Gillar också fotstrapen och det är enlig mig den bästa lösningen för övningar med benen i slyngorna. Den medföljande DVD´n är bra och ger förslag på många bra övningar.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar