söndag 20 mars 2011

Secrets of Primitive Patterns

När jag var på FMS-kursen så köpte jag 4 st DVD´s.
Imorse så började jag kolla på den som heter Secrets of Primitive Patterns med Gray Cook och Lee Burton och den består av 2 st DVD´s.
Visade sig sen att jag kanske borde börjat med de andra, då detta var den sista i serien.
Nu fungerade det dock bra ändå eftersom det mesta är fristående från de andra DVD´erna

Man tar i denna DVD upp de två sista FMS-testerna, nämligen Trunk stability push-up och Rotational rotary.
Du får veta hur själva testet går till, vilket faktiskt var intressant eftersom jag hade fattat en sak annorlunda på utbildningen. De visade också samma korrektiva övningar som vi gick igenom, men dessutom några till. Man gick även igenom några olika rullningar, vilket är något som jag kommer använda mer till min kunder och i mina klasser i fortsättningen.
En del av övningarna kräver redskap som t.ex. Stepbräda, Gummiband och Balansboll och det finns ju på de flesta gym. Några redskap som de använder är dock inte lika vanliga och det är BOSU, Reebook Coreboard och Power Plate (vibrationsträning). Så nu skall jag försöka få cheferna att gå med på att skaffa några Coreboard då vi redan har BOSU och en uråldigt vibrationsmaskin. Får se hur det går eftersom jag rätt ofta tycker att vi skall skaffa fler roliga och annorlunda redskap.

Jag tycker DVD´n är kanonbra, framförallt om du inte har gått FMS-kursen eller läst Gray´s böcker. Gray och Lee pratar mycket teori och om varför man skall använda övningarna. Jag fick en hel del tips på korrektiva övningar, även om jag önskat några fler utan speciella redskap.
Ser fram emot att se de andra 3 DVD-boxarna.

Du kan köpa DVD-seten på Kettlebellcenter.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar