tisdag 5 oktober 2010

Slyngtest - Repstege

Repstegar (USA, Universal Strength Apparatus)
Pris: 100 dollar + frakt (Bodywight Culture)
Antal fästpunkter: 2 st

Dörrfäste: Ja

Tillbehör som medföljer: Dörrfäste, Väska

Maxvikt: Ingen information
Rörelseomfång: Kan inte ändra längden , men det finns 12 st handtag med ca 13 cm mellanrum, vilket gör att man inte behöver ändra längden. Hela redskapet är ca 2 m långt, men genom att vira fästet några varv runt fästpunkten kan man minska det med några decimeter.

Handtag/Fotstrap: Handtagen är hårda och utan struktur. Fotstrapen är bra och liknar Junglegyms, men man ställer om den med karborreband. Handtagen har den minsta diametern av de testade handtagen.
Fördelar: Man kan klättra upp och ned på olika sätt, medföljer dörrfäste, två delar, relativt lätt att sätta upp, medföljer väska att förvara i,man kan göra uppdrag då sista steget är rätt högt upp, ögla för att fästa fötter längst ner.

Nackdelar: Kan inte variera höjden så mycket, kräver rätt hög uppsättningspunkt för att kunna uttnyttja den fullt ut, svårt att få i samma höj om man sätter upp träd, tar lite större plats än de andra redskapen, svårt att få tag på i Sverige.

Kommentarer: Kul och annorlunda redskap. Du kan göra de flesta övningar som i de andra slyngorna men istället för att ändra slyngans längd så väljer du bara ett annat handtag på stegen. Det enda av redskapen du kan klättra med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar