lördag 26 november 2011

Boktips del 1 - Andreas

Förra året innan jul så frågade jag lite personer om vad de rekommenderade för böcker.
Själv tycker jag att det är roligt med just tränings-, kost och hälsoböcker. Kommer snart lägga till en sida där jag listar upp de böcker jag har och böcker som jag vill ha.
Så nu kör jag en repris, men där jag också lagt till tränings-DVD´s om man vill. Har man något tips på andra bra ställen att hämta inspiration från så kan man nämna det också
Själv skulle jag rekommendera Gray Cook´s "Secrets of ..." serie. Klart sevärda för både tränare, PT´s och vanliga utövare.

Själv kommer böcker stå högt upp på min önskelista till Jul.

Här finner ni förra årets inlägg
Del 1
Del 2
Del 3
Del 4
Del 5

Här kommer det första bidraget som kommer från PT´n Andreas Lindberg som också bloggar om sin träning. Själv blev jag väldigt intresserad av hans första bok och Robb Wolfs bok ligger högt på min önskelista

Så här skriver Andreas

Min träning är nu väldigt insnöad på CrossFit varför min nya bibel har blivit: Olympic Weightlifting av Greg Everett. 
 Det är en väldigt informativ bok som primärt behandlar ryck, frivändning och stöt. Det är ingen bok man läser från pärm till pärm utan den fungerar bäst som uppslagsverk. Den kan jag verkligen rekommendera om man är intresserad av och vill bli bättre på olympiska lyft, vilka ju är vanligt förekommande övningar i CrossFit.

Tycker även Matrevolutionen av Andreas Eenfeldt är en bra bok. Man ska inte köpa allt som står där med hull och hår men jag gillar det övergripande tänket och jag tror att den kan vara en bra ögonöppnare för många som är fast i kolhydratsträsket.

Och när det kommer till kost så tycker jag även att Robb Wolfs bok "The Paleo Solution" är bra. Han har även en bra Podcast som jag brukar lyssna på, den finns i Itunes och hittas om man söker på Robb Wolf.

Vad gäller inspiration så måste jag säga att de 25 dollarna det kostade att få tillgång till CrossFit Journal  har varit de bäst investerade det här året. Det är en helt outtömlig källa till inspiration och information och jag läser/tittar dagligen ett antal artiklar därifrån. Vad man än vill läsa/lära sig om så hittar man det där i både video och artikelform.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar