söndag 12 december 2010

Julklappstips - Böcker del 4

Här kommer 4:e delen i min serie där olika bloggare och personliga tränare får ge sina tips på bra böcker inom träning, kost och hälsa.
Som ni märker så kommer vissa böcker i repris, vilket ju kan betyda att de verkligen är bra.

Näst i tur är Åsa Erhholm som har bloggen Åsa´s Träning.

Här kommer mina julklappstips! Tre böcker som jag har hemma i min bokhylla och tycker att fler borde ta del utav.

Min favorit i bokhyllan där hemma är helt klart Muscle Action Quality- MAQ av Leif Larsson och Pierre Johansson Det är en bok som jag öppnar när motivationen och inspiration tryter. Muscle Action Quality är en bok där författarna har hittat ett helhetsgrepp på funktionell träning. De visar också med övningar hur man kan använda modellen praktiskt. "Författarna, en idrottstränare och en sjukgymnast, frågade sig varför många idrottare aldrig utvecklar sin kapacitet till fullo trots att de lägger mycket tid och energi på träningen. I sin träningsmodell beskriver de hur man kan maximera sina möjligheter genom att träna med rörelsekvalitet och göra rätt saker i rätt ordning med perfektion som mål. Med kunskap, tålamod och hängivenhet har alla möjlighet att nå sin maxprestation utan skador. Boken innehåller omfattande övningskapitel som börjar med grundläggande funktion och stegvis går vidare till mer avancerade explosiva övningar."
"Boken riktar sig till alla som är intresserade av fysisk träning, såväl idrottare och motionärer som tränare, ledare och sjukgymnaster."

Stora boken om styrketräning av Marie Kjellnäs & Per Wikman: "Stora boken om styrketräning är en enkel och lättförstålig bok med bredd på innehållet som jag personligen tycker att den passar som julklapp till de flesta oavsett om du redan tränar eller kanske vill komma igång med träningen."
Som de beskriver det är en praktisk handbok.
"För att stärka musklerna och forma kroppen. Här presenteras 78 kompletta träningsprogram för den som vill öka i muskelmassa, kanske bli bättre på den vardagliga och funktionella styrkan, gå ner i vikt, eller hitta någon typ av grundträning för specifika idrotter."
"Bokens kärna består av över 100 övningar som kan utföras med egen kroppsvikt, fria vikter eller i olika styrketräningsmaskiner. Varje övning är noggrant beskriven i text och bilder, samt märkt med svårighetsgrad 1, 2 eller 3. Allt för att såväl nybörjare som vältränade lätt ska hitta sin väg genom materialet."
Marie Kjellnäs är journalist och chefredaktör för Fitness Magazine, en månadstidning som sedan 1995 förmedlat nya forskningsrön, tips och trender inom segmentet träning, kost och hälsa.
Per Vikman är personlig tränare med styrketräning och mental träning som specialitet. Han arbetar som friskvårdssamordnare och hälsoutvecklare på olika företag, utbildar personliga tränare samt hjälper såväl elitidrottare som privatpersoner att toppa formen. Per Vikman har en bakgrund som allsvensk fotbollsspelare i AIK.

Idrottarnas kostbok av Anki Sundin  - "Idrottarnas kostbok är en bok som täcker många delar inom ämnet kost och idrott. Den innehåller allt från praktiska vardagstips om hur du som idrottare ska tänka och äta för att kunna prestera bättre under såväl träning som tävling, till bra och enkla favoritrecept som lätt kan användas i vardagen. Dessutom får du tillgång till en spännande fördjupningsdel."
"Boken är perfekt för oss som vill förbättra kunskaper inom området kost och sedan kunna praktisera dem i vardagen, oavsett om du tränar själv, är tränare, har barn som idrottar eller om du arbetar med idrott."
"Anki Sundin, som är nutritionist och huvudredaktör, svar på vanliga frågor inom området kost, och slår också hål på en hel del myter. Du hittar förslag på vilka ingredienser du bör ha hemma för att enkelt och smidigt kunna laga bra och väl sammansatta måltider samt verktyg för att kunna läsa och förstå en innehållsförteckning till den mat som du handlar. Denna del i boken berör även ämnen som "vad bör jag tänka på om jag är vegetarian?" och "vilka råd finns för mig som är gluten- eller laktosintolerant?".
"Hur du ska äta som idrottare beror naturligtvis också på vilken idrott du håller på med. Här beskrivs hur du ska anpassa din kost så att den blir så optimal som möjligt för just din idrott och ditt idrottsutövande. "

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar