tisdag 22 november 2011

Opepp igår

Igår, måndag, hade jag planerat att jag skulle åka till Crossfit Örebro och köra deras pass 20.30 direkt efter jobbet. I och med att de sista passen aldrig är slut så väntade jag med att boka tills jag hade plockat undan på gymmet och var redo att åka. När jag skulle boka så fanns inte det passet kvar . Det verkar som om de har tagit bort det helt, vilket är lite synd för mig, då jag brukar passa på att träna efter jobbet på måndagar eftersom man ändå inte hinner med så mycket annat när man jobbar till lite senare.
I och med att första passet är 18.00 de andra dagarna så brukar jag inte köra de så ofta. Det blir liksom mitt i kvällen och man kan inte göra så mycket innan eller efter passet (när man kommer hem ca 19.40).
Helst vill jag träna direkt efter jobbet då det blir massor av extra tid som går åt till resande annars (tar ca 25-30 min att cykla till Crossfit Örebro hemifrån mig och från jobbet tar det ca 15 min (och då slipper jag cykla hem från jobbet vilket tar ca 25 min).

Bestämde mig ändå att träna på jobbet, men den mesta energin gick ur mig när jag inte kunde göra som jag planerat. Är betydligt tråkigare att träna crossfit ensam.
Körde i varje fall 3 min uppvärmning på rodden.
Rodde sedan 500 m så snabbt som möjligt 2 ggr (med ca 5 min vila mellan gångerna).
Blev 1 min 36,8 s första gången och ca 1 min 38 s andra gången. Blev lite illamående efter varje gång, men det känns skönt att ta ut sig ordentligt.

Efter det så körde jag enarms axelpress med 20 kg´s hantel i 4 set (där jag bara vilade några minuter mellan). Blev 6-8 reps och här märkte jag att jag är svagare i vänstern då jag inte orkade lika mycket.

Sedan gick jag till datorn för att plocka fram någon WOD att köra. Var inte så sugen att köra den som jag skulle kört på Crossfit Örebro då jag som sagt var lite misspepp på det hela.
Letade igenom mina WODS (som ni väl vet finns som en egen sida om ni kollar längst upp).
Hittade en som jag tänkte skulle passa mig bra. Ville försöka få in Double Unders då jag inte är så bra på det. Om 2 veckor är det nämligen Klubbmästerskap nere på Crossfit Örebro så nu är det dags att träna på sina svagheter.
Valet föll på Napier vilket också innehåller en av mina andra svagheter nämligen styrkelyften (mer precist frivändningen denna gång).

Napier
10 varv
10 Power Clean 42,5 kg
5 Wallclimbs
20 Double unders

I och med att jag inte höll så högt tempo på träningen innan WODen så kände jag lite tidspress när jag väl börjat köra. Höll nästan på att ge upp efter halva tiden, men bestämde mig för att köra klart även om jag då skulle komma hem lite senare än planerat. Blev lite osäker på om jag markerat alla varv, så jag började skriva ned lite tider när jag gjorde mittt 6:e varv. Körde vidare tills jag markerat 10 varv och fick då tiden 27.10. Vet att jag höll ett tempo på ca 2 min per varv i början och när jag kollade på slutet låg jag på ca 2.30 min per varv (något lite närmare 3 min). Min slutsats av detta var att jag missade att markera ett varv och nu istället körde 11 varv.
Min tid blev då 24.40 min på 10 varv

Doubleunders gick förvånandsvärt bra och jag körde flera varv obrutet och annars oftast bara med 1 miss. Jag blir lika förvånad varje gång av hur jobbig jag tycker wallclimbs är. Har ju inga större problem med att gå på händer lite längre sträckor. Fick faktiskt till tekniken rätt bra på frivändningarna även om jag på slutet fick dela upp dem på 5:or iställer för att köra obrutet.
Kul pass och efteråt så kände jag mig nöjd och lite mindre opepp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar