lördag 19 november 2011

Mer Ruffie

g
Första dagens Ruffueutbildning är klar. En kul sak var att det på utbildningen finns en annan bloggare, Elin, som jag har på min favoritlista. Elin´s blogg heter Muskler & Makaroner och det är hennes foto som ni ser här ovanför. Elin är verkligen riktigt trevlig och jag skall försöka läsa hennes blogg mer i framtiden (Hinner inte läsa speciellt många bloggar även om det finns väldigt många bra på min lista till höger. Just nu blir det mest Crossfitbloggar där man skriver upp WODs som jag kan kopiera.

Tillbaka till själva utbildningen. Själva passet som vi körde var riktigt kul och riktigt jobbigt. Ungefär lika jobbigt som Crossfit. Är faktiskt lite förvånad över hur strukturerat och genomtänkt Musse och Usama gjort denna utbildning. Fick ju inte det bästa intrycket av dessa herrar när jag stötte på Ruffie första gången. Man får med sig en välgjord manual med teori och övningsförråd. Ruffie är ju en licensierad träningsform, vilket betyder att jag inte får använda ordet och konceptet Ruffie om jag inte betalar in en licensavgift var 6:e månad. Dock är det inte lika uppstyrt som t.ex. Les Mills pass som Body Pump. Vi får ett gäng övningar som vi sedan kan sätta ihop till ett eget pass efter vissa riktilinjer. Vill man använda fler övningar så kommer det att komma fortsättningsutbildningar där man får fler övningar. Själv tycker jag detta är lite synd då jag gärna hade velat lägga till lite egna övningar. Som ni vet så gillar jag att varierar mina pass som instruktör och även min egen träning, så jag tycker det är lite synd att jag inte kan lägga till lite egna övningar om jag tycker de passar passet. Både Musse och Usama har en skön stil även om jag kan tänka mig att några skulle anse att de inte är så proffesionella när de uttrycker sig som de gör.
Jag fick köra med en kille som tränar kampsport och som är någon storlek större än mig (mest muskler) och det var lite tufft i kampövningarna. Blev nästan lite irriterad när Musse och Usama tyckte att jag "gjorde fel" i kampövningarna. Var t.ex. en övning där man skulle kampa mot varandra och försöka lyfta varandra. Även om jag försökte få ett lågt grepp och böja benen mycket så lyckades jag inte då han bara behövde lyfta armen lite så kom jag inte ner och fick grepp. Helt övertygad om att de inte skulle anmärkt om jag mött en kille som var mer jämn med mig, då deras teknik då skulle ha fungerat.
Som vanligt så köpte jag inte allt de sade. Tycker att de i vissa övningar skulle kunna poängterat vissa saker som har med skaderisken att göra. T.ex. var jag inte helt imponerad när de visade en armhävningsövning där de hade rätt mycket svank bitvis (senare så sa de dock att man skulle försöka ha rak rygg). Hade också svårt att få fram min synpunkt om att man bör poängtera att man i benböjen bör poängtera att knäna skall gå över fötterna. Enligt Usama så var det inga problem då de klarar övningen utan få smärta. Nu kanske man inte får problemet med knäna direkt utan efter att man lärt sig ett felaktigt rörelsemönster och att problemen kommer senare (och kanske på andra ställen som höft eller ländrygg). Men i det stora hela så gillar jag kursen. Imorgon skall vi gå igenom fler övningar och så skall vi få hålla delar av en klass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar