måndag 7 november 2011

Lugn helg och Metabolic typing

I lördags blev det ingen träning. Var dock ute på en långpromenad i skogen med Sia och min fru. På kvällen, framför TV:n så körde jag lite rörlighetsträning och triggerbehandling (med foamroller och massageboll).

Vi har faktiskt tagit det ganska lugnt och inte gjort så mycket denna helg, vilket är skönt. I söndags morse såg jag en DVD till i Easy Strength-samlingen (14 DVD:s från ett seminarium med Pavel Tsatsouline och Dan John) samtidigt som jag körde lite rörlighet. De två första DVD har inte gett så mycket utan är mest lite av hur Pavel och Dan tänker kring träning. I den 3:e DVD:n så börjar det bli intressant och jag har fått lite nya idéer. Har också hunnit läsa rätt mycket i "The Metabolic Typing Diet". Tycker det låter ganska logiskt och verkar ha forskning bakom sig (dock har jag inte kontrollerat dessa referenser så hur bra de är vet jag inte). Det går ut på att man genom ett frågeformulär på rätt många frågor får fram vilken typ av mat som man mår bäst av. Sedan får du råd om vilka råvaror som man bör äta och i vilka proportioner. Även om det finns en kolhydrattyp som klarar kolhydrater bättre, så menar de att de ändå inte skall äta mer än 60 % kolhydrater (25 % protein och 15% fett) och att dessa i största mån skall vara av lågt GI. Alla typer bör undvika socker. Någon som testat Metabolic typing?
Ett ord som jag inte kommit riktigt underfund med är "sprouted-grain bread". Sprouted grains betyder grodda kärnor. Någon som vet vad det är för typ av bröd de pratar om?

Igår kväll så passade jag också på att köra ett lättare pass här hemma. Släpade fram 2 st 16 kg´s och 1 24 kg´s kettlebell, min bulgarian bag och en foamroller. Började dock med att köra 10 min på vår motionscykel.
Körde sedan lite jointmobility och lite enklare funktionella övningar. Körde sedan 4 min long-cycle (clean + jerk) med de två 16 kg. Sedan blev det lite benböj med Bulgarian Bag och lite enarms rodd med 24 kg´s kettlebell. Fick också in lite snatch med 2 st 16 kg´s kettlebell. Körde också godmorning med bulgarian bag på axlar.
Avslutade framför TV:n med lite övningar med foamrollern. Liggande benlyft på foamrollern fungerar bra med höger ben, men jag är betydligt sämre på vänster ben. Körde också planka på underarmar där fötterna är på foamrollern. Blir riktigt jobbigt när man sedan rullar bak och fram. Han med 2 set med enbenshöftlyft med foten på foamroller. Blev också ett set dynamisk sidplanka.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar