tisdag 1 november 2011

Kortat hopprep och WOD

På måndagar brukar jag träna direkt efter jobbet som jag slutar ca 20.30. Igår så hjälpte jag dock en kompis med att hålla ett boxpass på 45 min för hans innebandylag. Det var riktigt kul att hålla boxpass igen. Tanken med passet var att det skulle bli riktigt trötta och ha roligt, vilket passar mina boxpass utmärkt.  I slutat av passet hörde jag minst 2 st som trodde de var nära spy, vilket betyder att det var jobbigt.
Efter detta så lånade jag salen vi var i för att få lite träning själv. Blev några vänder toes to bar i ribbstolen och handstand push-up. Gick nästan hela salen på händer. Körde också några magövningar.

Idag tränade jag innan lunch. Uppvärmning med 6 min crosstrainer och sedan hoppade jag hopprep. Började med singelhopp, men gick efter ett tag över till att träna på mina double unders. Har länge funderat på om mitt hopprep inte är lite för långt, så jag tog och kortade ner det lite. Lite läskigt för om det blir för kort så kan jag ju inte göra det längre igen. Började med att ta av 5-6 cm, men tog sedan 3-4 cm till. Kändes som att det blev bättre, men får väl se vad jag tycker om några gånger. Har ett Buddy Lee Ropemaster, men skulle egentligen vilja ha ett hopprep med lite tyngre rep. Någon som har något förslag på sådant hopprep?

Efter det så körde jag lite viktade pull-ups (första varvet 10 kg viktväst och på de andra med 10 kg extra viktmanchetter på fötterna). De sista 3 seten körde jag med omvänt grepp så att det tog mer på biceps. Körde ett set servitörspress med 16 kg kettlebell och därefter varvade jag pull-up´en med viktade dips (20 kg).

Började sedan på dagens WOD från Crossfit Örebro
7 min
3 Thrusters (benböj + axelpress) 40 kg
3 Pull-up
6 Thrusters
6 Pull-up
9 Thrusters
9 Pull-up12 Thrusters
12 Pull-up
osv.

Rätt jobbigt pass. Jag körde fram tills att jag hade hunnit göra 15 Pull-ups. När jag sedan frivände upp stången så nöp det till i baksidan av axel (vilket det gör ibland) och då valde jag att inte köra vidare. Tog ungefär 6 min och 20 s.

Efter passet så körde jag lite dipsmaskin och reardelt (flyes för baksidan axlar och mellan skulderblad).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar