lördag 11 december 2010

Julklappstips - Böcker del 3

Nästa person att presentera sina 3 bästa böcker inom träning. kost och hälsa är Madeleine Johansson som har bloggen Fitnesscoachen.

What I talk about when I talk about running av Haruki Murakami: En perfekt blandning av självupplevd galenskap och peppande tankar. Inte speciellt vetenskaplig utan mer en feelgood-bok som uppmuntrar läsaren till äventyr och utmaningar.
Den nakna hälsan av Jonas Colting: Rolig, tankeväckande, och välskriven. Jonas kommer alltid med smarta funderingar som får läsaren att ifrågasätta sina sanningar.
Livskraft av Tanja Djelevic: Tanja har en härligt holistisk inställning till träning och hälsa. Boken fokuserar på harmoni och välmående istället för att jaga kilon och midjemått. I like!!
(Mattias kommentar:  Denna bok ges inte ut längre, men jag har några exemplar om man är intresserad. I Januari kommer Tanja ut med en ny bok).

På frågan om vart hon hittar sin inspiration så svarade hon:
I övrigt insuper jag träningsinspiration från bloggar, tidningar och mycket genom att omge mig med människor som månar om sin hälsa. Jag försöker också att gå på workshops och vidareutbildningar regelbundet för att boosta motivationen och hitta nya infallsvinklar på hälsa. Det är ju verkligen ett oändligt ämne!

Har också fått svar från den personlige tränaren Marcus Olausson. Hans blogg är Sveriges Man (eftersom han blev det 2009)

Hans svar är:
Bästa boken jag läst och plockar mycket av mina övningar och mina filosofier ifrån är MAQ-Boken (Muscle Action Quality). Helt enkelt för att boka innehåller krävande övningar som leder till bra hållning och kraftutveckling för såväl idrottare som medelsvensson.

Bästa hemsida är lätt http://www.traningslara.se/: Djupgående hemsida med fokus på forskning och kvalitativa inlägg kring träning och kost!

Bästa föreläsare är enligt min mening Dr Mark Slavin. Har du möjlighet ska du lätt gå på hans föreläsningar när du är i Sverige! Sjukt bra anatomisk kunskap! Ger dig en del att tänka på helt enkelt;)
Julensklapp är annars TRX för hemmaträning och på i spåret:)

Läser man hans blogg så rekommenderar han också följande böcker.
Stora Boken Om Styrke Träning - Enkel bok för nybörjaren. Mycket bra beskrivningar för nybörjaren!
Anatomi Med Rörelselära Och Styrketräning - En avancerad bok med biomekanik och rörelselära. Riktigt bra den med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar