fredag 10 december 2010

Julklappstips - Böcker del 2

Nu kommer det fler boktips från lite bloggare och personliga tränare.

Kom på att jag kanske borde ge några tips på bra böcker som jag har läst.
Convict Conditioning - En intressant bok om hur du med 6 olika kroppsviktsövningar kan träna hela kroppen enligt författaren.
Athletic Body in Balance av Gray Cook - En bok där han visar olika tester som skall påvisa obalanser i kroppen och sedan får man tips på övningar som skall rätta till detta. Gray har precis släppt en ny bok i samma ämne som jag bara börjat bläddra i. Den är lite dyrare och heter Movement - Functional Movement Screening.
Livskraft av Tanja Djelevic - Tanja har varit PT för många av Hollywoods stjärnor och har blivit utnämnd till en av USA´s bästa tränare av tidningen Mens Journal. Här delar hon med sig av sina tankar runt träning och hälsa. (Slut i bokhandeln, men jag har några exemplar kvar om ni är intresserade)
Massera själv bort dina smärtor av Clair Davies - Har du ont i kroppen? Enligt Clair så kommer många av våra problem från triggerpunkter. Dessa missas tyvärr ofta av den vanliga vården. Du får här veta var dessa finns och hur du själv kan behandla dem. Ladda ner de 50 första sidorna gratis! (pdf) och läs mer om triggerpunkter. (Hör av er till mig så kan ni få köpa den för 200 kr)
Styrketräning : En Anatomisk Guide av Frédéric Delavier - Här beskrivs många olika övningar. Dessutom så visas det utförliga bilder på vilka muskler som används i de olika övningarna.
Stora Stretchboken - En väldigt bra bok om stretching, med illustrativa bilder där man ser utförande och även muskelns läge.

Först ut denna gång (efter mig) är Sara som har bloggen Träningsglädje
Den nakna hälsan av Jonas Colting. Detta är ingen bok jag har läst - men jag vill gärna läsa den. Jag tycker Jonas är cool och vettig och hans krönikor är det bästa med Runners World. Han har ett synsätt på mat och träning som känns intressant - ännu mer med tanke på hans prestationer och resultat. (Mattias kommentar. I helgen skall jag börja läsa den)
Master your metabolism av Jillian Michaels. Jillian är den där skrämmande PT:n från Biggest Loser men i den av hennes böcker jag läst visar hon en annan sida. Boken handlar om hur olika faktorer påverkar vår ämnesomsättning - från gifter till hormonrubbningar. Boken är en ögonöppnare och öppnar dörren till mycket kunskap som det sällan pratas om! (Mattias Kommentar: Kommer snart en recension av den eftersom jag läste ut den nu i veckan)
Stora boken om styrketräning av Marie Kjellnäs & Per Vikman. ( Bra styrketräningsbok med utförlig information om övningarna, om kroppen och styrketräning och snygga bilder. Detta är en bra grundläggande bok om man vill ha inspiration till sin styrketräning och tips på effektiva övningar. (Kommentar från Mattias. Läs min recension av boken)

På frågan om hur hon annars hämtar inspiration svarar hon så här:
Jag hämtar gärna inspiration från olika bloggar. Från en byggarblogg jag råkade springa på har jag hämtat inspiration till en av mina favoritövningar: svagt lutande bänk/militärpress. Den tränar både framsida axel och bröst och den känns vill jag lova! Från bloggarna kan man också få inspiration och tips om hela träningsprogram, mat och allmän inspiration. Eftersom bloggarna fylls på varje dag finns här nästan alltid något att hämta - en grym inspirationskälla!

Nästa tips är från Stefan Löfström som jobbar som personlig tränare och som driver bloggen Back to Basic

Fett och Kolesterol är hälsosamt, av Uffe Ravnskov:  Har aldrig trott på allt som skrivs om hur farligt kolesterol och det mättade fettet är. Magkänslan har alltid sagt att något som är så naturligt borde inte vara farligt för oss. Ju mer jag läst på desto mer anser jag att det påstådda riskerna med mättat fett och kolesterol är en av det största hälsobluffarna genom tiderna! Uffe går i denna bok sakligt igenom massvis av forskning och förklarar djupgående den ena bluffen efter den andra.
En ny Jord - Ditt inre syfte av Eckhart Tolle: Viktigaste pusselbiten inom hälsa anser jag äger rum i våra huvuden. Eckhart skriver på ett väldigt gripande och igenkännande sätt om vad som sker i vårt huvud, vilken roll egot har och hur vi lär oss att förstå och bemästra det.
Konsten att äta träna och må bra av Paul Chek: Skriven av min Guru inom träning och hälsa! Lättläst bok som förklarar hur allt hör ihop, kost, träning, sömn, stress och mycket mer! Min "bibel" som jag läst flera
gånger och som förändrat mitt sätt att se på hälsa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar