fredag 4 november 2011

Filthy Fifty och egen kettlebell WOD

Igår blev det ett pass nere på Crossfit Örebro. Hade bokat in mig på Intro/Teknikpasset för att kunna träna lite teknik (nu blev det inte så). Nu var det fullt så vi som har tränat ett tag fick köra lite för oss själva på en lite mindre yta. Värmde upp lite på egen hand och tog sedan fram en kettlebell och körde en variant på det pass som jag körde på mitt core kettlebell igår.
Blev några varv av 20 kg kettelbell
Varje minut i 12 min
4 snatch vä
4 enarmsthrusters vä
4 snatch hö
4 enarmsthrusters hö
.... Burpees på den tid om är kvar.
Sedan att man räknar ihop antal burpees man fått ihop på 12 min

Gjorde först några varv där jag körde 5 st av varje, men det blev snabbt att jag inte hann bli klar innnan nästa minut började, så därför tog jag 4 av varje och då hann man fler burpees. Nu körde jag inte jättemånga minuter. Tror det var ca 3 min med 5 reps och 4 min med 4 reps. Målet med WODen är att man skall köra i 12 min Om du inte blir klar i tid på minuten så avslutar du det set du håller på med och går över till ett nytt set, men börja då med att göra så många som du slutade med på föregående arm. Dvs om du slutar med 4 snatch och 2 thrusters på höger, så börjar du med samma antal på vänster och gör sedan rätt antal på höger (om du orkar och hinner).
Skall testa den fullt ut någon dag. Tror att den blir riktigt jobbig.

Efter denna test av WODen så vilade jag lite medans jag plockade fram saker till en WOD som jag länge funderat på att köra.
Nämligen Filthy Fifty.
Har kört en variant på jobbet där jag la in 2x10 kg´s hantelthrusters istället för wallball.
Min tid blev då 28.53

Filthy Fifty är så snabbt som möjligt
50 Box Jumps  – 60 cm
50 Jumping Pull Ups
50 Kettleball Swings – 16 kg
50 Walking Lunges
50 Knees to Elbows
50 Push Press - 20 kg
50 Back Extensions
50 Wall Ball Shots  – 9 kg
50 Burpees
50 Double Unders
Min tid denna gång blev 22.38

Körde backextension i GHD. Det som tog längst tid var nog Knees to elbow. Har svårt att få flyt i det och så tar greppet slut.Hade nog hellre haft toes to bar där det känns som om jag kan få mer flyt trots att benen skall högre. Jobbigast var helt klart burpees (och det tog nog ännu längre tid). Double unders fungerade inte så bra, men fick igång det på slutet då det i varje fall blev 10-12 st i rad.

Här en film med när några andra kör Filthy Fifties

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar