måndag 28 november 2011

Boktips - del 2 - Tanja

Då fortsätter vi med lite mer boktips, så att du får lite tips om böcker som du kan önska dig i julklapp.
Del 1 i boktipserien finner du här

Själv skulle jag vilja rekommendera boken Forma kroppen och maximera din prestatation som är en av de bättre träningsböckerna jag läst på svenska.

Dagens boktips kommer från Tanja Djelevic.
Tanja var en av coacherna i Svenska Biggest Loser och hon jobbar som PT i Los Angeles, där hon tränar många kändisar. Några exempel på vilka hon tränat är Natalie Imbruglia, Uma Thurman, Brittany Murphy, Pink, Matt Dillon och Jennifer Gardner.
Hon bloggar för Må-bra och så har hon även sin egen sida i USA som heter LoudFitness och där har också en blogg.
Hon har själv skrivit 2 böcker på svenska. Boken Livskraft har jag läst (ges tyvärr inte ut mer, men jag tror att jag har några ex. kvar av den om ni är intresserade) och det är en av mina favoritböcker. Hennes andra bok, Träna med Tanja : ny kropp på 10 veckor, har jag inte läst, men den ligger på min önskelista. Hon har också spelat in flera träningsfilmer.

Här kommer Tanjas boktips
The Power Of Full Engagement av Jim Loehr och Tony Schwartz:
Mycket bra coaching om hur man lär sig att skapa och utnyttja Energi istället för Tid vilket är det som oftast är temat i Livsstils Coaching.

Allt från Precision Nutrition av John Berardi:
Utbildning och Guide om hur man ska äta för bästa resultat. Det här är ingen Diet guide, utan mer en utförlig, vetenskaplig och samtidigt kreativ approach till hur man ska äta för att ha optimal energi och bra tränings resultat.

The Book Of Awakening av Mark Nepo:
Nepo är en författare som haft cancer två gånger, befunnits sig nere i mörkret för att sedan se ljuset i livet igen, med hjälp av hela världens religioner, livs filosofier och övertygelser. Varje gång jag läser Nepo, vilket jag gör varje dag, så känner jag igen mig, och det känns tryggt och inspirerande att få ta del av världen på ett lite annorlunda sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar