onsdag 30 november 2011

Boktips del 3 - Lev Sarkt

Nästa boktips inför julshoppandet kommer från bloggaren Mickefrån Åre som driver bloggen Lev Starkt. Gillar bloggen då den bl.a. har mycket roliga träningsprogram.

Fler boktips finns i mina tidigare inlägg
Del 1 - Andreas
Del 2 - Tanja

Själv är jag sugen på hans första tips om Dan John´s bok. Jag har läst nästan hela Frank Nilsson´s bok och tyckte den var intressant. Men efter att ha läst Träninglära´s recension av boken så blev jag lite mer skeptisk.

Så här skriver Micke:

När jag köper böcker om träning vill jag att dom ska både roa och informera mig. Boken ska få mig att vilja tänka, få mig att vilja utvecklas och få mig att vilja sticka iväg till gymet på en gång.
En sådan bok är ”Dan John's Never Let Go”, en underhållande bok som tar upp Dan Johns styrketränings filosofi. Skriven på ett riktig fyndigt sätt. Den består av flera träffsäkra berättelser förankrad i Dans vardag, om hur och varför man ska träna på ett vist sätt. Med över 30 års erfarenhet av träning så vet han vad han snackar om. Inte en bok för den som vill ha allt uppstyltat och klart, utan en bok för dig som vill hitta ditt egna sätt att utveckla träningen.

En annan bok som jag läste för kanske 2 månader sedan är ”I stället för doping av Frank Nilsson”, boken som fick Björn Ferry att skippa kolhydraterna och äta mer fett i stället, och kanske gav honom en guldmedalj i OS!?
En bra bok som tar upp LCHF ur ett träningsperspektiv och som också går på djupet i hur kosten påverkar hormonerna och hormonerna påverkar träningen.
Läs den och fundera själv om det Frank skriver stämmer på dig, jag hittade massa goda råd och idéer och andra som jag är mer skeptisk till. Den kan jämföras med Andreas Eenfeldts Matrevolutionen, men med tonvikt på LCHF, eller jägarkost som Frank skriver, för personer som tränar hårt och vill prestera maximalt.

En bok som fick mig att upptäcka gymjones.com och för den delen CrossFit är ”Kiss or kill confessions of a serial climber”. Det är inte en träningsbok i den vanliga meningen. Utan en bok som egentligen handlar om varför man ska var vältränad och om extrem klättring. Den är skriven av Mark Twight, grundare av Gym Jones, han har också varit med under några år och utvecklat CrossFits träningsfilosofi. Boken är skriven på ett underhållande sätt och med stor insikt om vad som krävs för att klara av något som sätter både kropp och psyke på prov på det mest extrema sättet.

Så vill du roa och fördjupa dig i jul, önska eller köp dessa böcker. Dom får en att tänka till och kanske utvecklas som både atlet och människa.

Träna hårt, ät fett och lev starkt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar