tisdag 14 december 2010

Boktips del 5

Näst i tur med att ge sina bästa boktips är Petra Stegman-Axlund. Petra är journalist, personlig tränare och diet coach på Swedish Strength och bloggare på Sporty Spice och The V-Gun

The athletes guide to yoga av Sage Rountree: En del tycker att yoga är flummigt och för långsam träning (även om det är just de personerna som behöver yoga mest). Här är boken för alla skeptiker. Du får lära dig en massa moves och exakt vad de kan göra för dig, din kropp och din idrott. Med boken medkommer tränings-dvdn The Athletes Guide to Yoga DVD (15 minuter med uppvärmnings och nedvaravningsrutiner).
The kind diet av Alicia Silverstone: Detta är min bibel. Och man behöver verkligen inte vara vegan för att dregla över alla smarriga recept. I bokens början går Alicia igenom alla näringsämnen, vad som händer i kroppen då den överdoseras med animaliskt fett (vilket den gör i vår västerländska diet) och sanningen om vad som händer innanför köttindustrins stängda dörrar.

Munken som sålde sin Ferrari av Robin S. Sharma. Detta är en otroligt härlig bok om mental träning som ställer saker på ända, får en att tänka och prioritera om. Handlingen helt kort är en stjärnadvokat som helt oväntat råkar ut för en hjärtattack och säljer allt han äger för at åka till Indien och hitta meningen med livet. Jag har läst boken på engelska och på svenska och är även lite sugen att höra den som ljudbok i bilen (det är Stefan Sauk som läser så det bådar ju gott)


Personlige tränaren Martin Berkhan ger oss också sina tre boktips.

Beyond Brawn, av Stuart McRobert vad gäller träning. En ovärderlig källa för den som vill bygga muskler och bli starkare utan en massa snedsteg på vägen.

En annan bra bok om träning är Starting Strength, av Mark Rippetoe och Lon Kilgore.

Vad gäller kost och näring rekommenderar jag Näringslära för Högskolan för nybörjaren och Advanced Nutrition and Human Metabolism för den som vill gå lite djupare. Ska dock poängtera att den förstnämnda boken ger en väldigt bra och objektiv överblick av näringslära och fysiologi, medan den senare kan vara svårsmält om man inte är väldigt insatt.
 
Här ger han lite tips på andra inspirationskällor
 
Lyle McDonalds hemsida http://www.bodyrecomposition.com/
Alan Aragons blogg: http://www.alanaragonblog.com/
James Kriegers hemsida: http://www.weightology.net/
Och min egen hemsida: http://www.leangains.com/
Följ även honom på Twitter för den senaste forskningen inom kost och träning, samt tips om läsvärda artiklar: http://twitter.com/Martinberkhan

1 kommentar:

  1. superbra idé det här med boktipsen!!! den där yogaboken vill jag ha!

    SvaraRadera