fredag 4 november 2011

Bänkpress med gummiband

Idag blev det lite träning efter jobbet. Kände mig ganska seg eftersom jag hade träningsvärk i ländryggen (antagligen gårdagens back extension i GHD) och i sätet efter onsdagens benpass.
Körde lite rodd och lite blandade funktionella övningar som uppvärmning.
Gav mig sedan på bänkpressen. Började med ett set på 50 kg som kändes ganska lätt. Sedan la jag till det blå gummibandet (Woody) och då blev det betydligt jobbigare (blir framförallt jobbigare i slutet av rörelsen).

I filmen här under kan du se hur jag kör bänkpress (dock med hantlar) med gummiband. Kommer drygt 2 min in i filmen.


Ville ha en WOD med dips och hittade då en som jag gjort förut.  Eftersom gymmet var stängt eftersom det är dag före röd dag (skönt att kunna träna när man vill) så kunde jag flytta dipsställningen närmare hävräcket.

WODen var
10 varv så snabbt som möjligt
10 Pull-up
10 Dips
10 Push-up
10 Sit-ups
Min tid förra gången var 22.18 min. Denna gång blev den 18.33 min.
Jobbigast i passet var helt klart dipsen. Armhävningarna blir ju inte så roliga efter att man kört dips eftersom både bröst och tricepets ingår ju i båda övningarna. Pull-up och sit-ups körde jag obrutet hela passet igenom.

Avslutade med lite magintervaller med statiskt hängande planka (se film nedan)
Vilade 10 s mellan varje intervall.
Första setet körde jag 2x30 s - 2x20 s - 2x10 s
Andra setet blev det istället en stege 30 s - 25 s - .... - 10 s - 5 s
Stretchade axlarnas inåtrotatorer mellan seten.

Drygt 3 min i denna film så ser ni den statiska hängande plankan (fast då med armar).
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar