lördag 29 september 2012

Paleo-ish snacks

Idag så gav jag mig på att göra lite mumsiga kokosbollar. Fick prova dessa när vi var på Crossfit Karlstad på Melissa och Dallas föreläsning.

Grundreceptet finns på Fast paleo.
Ingredienser
0.8 dl (1/3 cup) flytande honung
0.8 dl kokosolja
0.8 dl mandelsmör
4.7 dl (2 cup) kokosflingor
1.5 tsk lakritspulver
1 tsk vaniljpulver

1. Blanda kokosolja, honung och lakritspulver i en stekpanna/kastrull som är på medel värme. Låt det koka i en minut och tag sedan av det från plattan
2. Rör i vaniljpulver och mandelsmör och se till att det blandas väl.
3. Tillsätt kokosflingorna.
4. Sätt smeten i kylskåp och efter ett tag så tar du ut den och gör små bollar.

I grundreceptet är det kakao istället för lakritspulver, så det kan man prova. Som du ser på bilden överst så blev det inga bollar av mina skapelser. Det tror jag beror på att jag försökte göra bollarna innan de kom i kylskåp, men der var den ordningen det stod i grundreceptet. Men när jag haft dem i kylskåp ca 5-10 minuter så gick de att göra bollar av (se bilden till höger). De blev riktigt goda. Dock rätt söta pga honungen (vilket nog inte räknas helt som paleo). Inget som man bör äta varje dag, men det kan vara kul att unna sig något sött någon gång då och då.
Kanske kan man minska ned på mängden honung om man vill ha den lite mindre söt. Fick dem inte att få samma konsistens (de var lite hårdare och satt ihop bättre) som i Karlstad, så jag måste höra om jag gjorde något fel.


Lakritspulvret köpte jag i hälsokosten och det kostade 49 kr för en burk. Finns söker billigare på nätet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar