söndag 2 september 2012

Paleofiskkakor

Igår kväll så gjorde jag ett recept som jag länge velat testa, men som inte blivit av. Det är ett recept som jag fått av Micke på Paleo Nordic (modifietade det till en större sats och bytte ut några saker som jag saknade).

Thailändska fiskkakor på paleovis. Förberedde smeten tidigare på dagen (torsk, räkor, kokosmjölk, chillifrukt, vitlök, ingefära salt, äggvita, citronsaft). Sen på kvällen så gjorde jag små biffar av smeten och panerade med mandelmjöl och kokosflingor. Jag tog ekologisk kokosmjölk istället för Creamy. Den innehåller bara 60 % kokosmjölk istället för 80 %, vilket nog gjorde att smeten blev mycket vattningare än den borde. Hade då i lite krossade psylliumfröskal för att få det lite fastare.

De blev riktigt goda, men det tog rätt mycket tid att göra dem. Själva smeten tog väl ca 30-40 minuter att göra och själva paneringen och stekningen tog ytterligare 40-50 minuter om jag kommer ihåg rätt.
Till det så blev det vitkål, blomkål, tomat, paprika och så stekte jag äggulorna som blev över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar