fredag 14 september 2012

Bora bora Fireballs

Häromdagen testade jag ett paleorecept på köttbullar som kommer från den amerikanska kokboken Well fed. Jag brukar gilla recept där man har frukt i maten och i detta recept var det ananas (osötad).
I själva smeten så var det bl.a. ananas, purjolök, jalapeno, ägg, vitlök och ingefära. För första gången så fick jag använda coconut aminos, men jag vet inte om jag kände någon speciell smak av det. Dessa köttbullar "panerade" man med en blandning av kokosflingor, salt och cayenepeppar (doppade bullarna i ananasspadet för att få paneringen att fästa).
Det är lite småkrångligt att göra recept från amerikanska kokböcker då man förutom att kunna översätta orden måste översätta måtten, men jag tyckte det gick rätt bra.
Trodde dock att de skulle bli starkare, men det är ju bara att krydda dem lite mer nästa gång. Men jag tyckte ändå att det var riktigt gott. Kommer nog att göra dem igen även om det tog rätt lång tid att göra alla köttbullar.

Fick lite lustiga kommentarer på jobbet om att de såg ut som fågelmatsbollar :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar