söndag 9 september 2012

Glutenfri pizza

Häromdagen blev det lite akut med att fix mat när vi var ute på äventyr. Tybble pizzeria fick rädda oss från energibristen. Jag beställde en glutenfripizza (faktiskt aldrig gjort det). Nu vet jag i och för dig inte vad de ersatt gluten med i degen. Antagligen något med väldigt snabba kolhydratsr. Brast ut i skratt när vi öppnadd våra kartonger, för det såg ut som om jag fått en barnpizza. Vet inte om degdn är mycket dyrare för glutenfritt, för annars borde den ju kunna vara lika stor som vanlig pizzor. Smaken var OK, men inte lika god som en "riktig" pizza.

För några dagar sedan så testade jag ett recept på pizza från boken LCHF för familjen. Den innehöll inget mjöl och den var supergod. I och för sig en mjukare botten, men det gjorde inget. Till och med min fru gillade den (inte alltid så förtjust i mina paleo och LCHF rätter)

Väljer helt klart den hemmagjorda varianten på bilden härunder
'
Här den glutenfria pizzan som jag beställde (jämför storleken mot den bredvid som är med gluten)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar