onsdag 26 september 2012

Q&A med Melissa och Dallas

I förra veckan var vi ett gäng från Crossfit Örebro som åkte till Crossfit Karlstad. Dit kom nämligen Melissa och Dallas Hartwig och höll en frågestund och signerade sin nya bok, It starts with food. Melissa och Dallas driver Whole9life där man bl.a. kan få information om hur man startar en paleodiet genom att köra deras Whole30 (30 dagar strikt paleodiet).

Det känns som om de har en väldigt sund syn på kosten (paleo). Frågor som kom upp under frågestunden var bl.a. hur man anpassar dieten till vegetarianer, deras tankar om superfoods som t.ex. vetegräs och vi fick veta varför man bör undvika bönor och ärtor. Själv ställde jag frågan om hur de ställer sig till tillskott. De menade att det är bäst att få i sig saker genom kosten, men att man ibland kan behöva tillskott av fiskolja(2-4 g av EPH/DHA), D-vitamin, Magnesium och Magenzymer (de hänvisade till att de precis släppt en artikel om det på sin hemsida).
En sak som de verkligen betonade var att om man har många stressorer (t.ex. sover lite, tidstress, psykologisk stress, äter fel och andra livsstilsfaktorer) så måste man öka saker som man mår bra av som t.ex. massage, avslappning, promenad i naturen och andra saker. Dessutom så kanske man inte kan stressa kroppen mer genom att köra högintensiva träningspass. Det finns ju de som går upp 05.00 för att hinna med sitt träningspass, men de menade då att om man har väldigt mycket stress i kroppen så skulle man må bättre av att hoppa över träningen och att sova den tiden istället.

Träffade även Monique med bloggen Lifezone och författare till en bok som jag håller på att recensera, nämligen "LCHF för hela familjen". Hann tyvärr inte prata så mycket, men hann tacka henne för hennes supergoda recept på kyckling med fetaost och bacon som jag gjort två gånger på senaste tiden.
Här kan ni läsa vad hon skrev om kvällen.

På kvällen gick vi alla ut och åt på restaurang. Inte helt paleo, men gott var det. Tyvärr kom jag en bit ifrån Melissa och Dallas. Hade varit kul att höra lite mer om deras tankar. Även Monique satt en bit bort. Men jag hade ändå en trevlig stund där jag pratade med  lite Örebroare och Karlstadbor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar