onsdag 19 september 2012

Byggbara hantlar

Idag blev det lite träning.
3 min crosstrainer
4 min maxrodd - Kom 1142 m (bilden nedan visar bl.a. min puls under passet) vilket är rätt nära mitt rekord på 1148 m. Men man får öka en del under hela rodden för att få till de där extra metrarna. Dock kände jag mig inte lika slut som jag brukar, så någon gång i en snar framtid hoppas jag kunna komma äver 1150 m.

Vi har beställt två hantelstänger med 50 mm diameter så att vi kan använda våra befintliga viktskivor. Beställde dock 0.5 kg och 0.25 kg viktskivor för att kunna variera vikterna mer (hittade bara sådana små vikter på Eleiko och Sport-Tejde). Förut så var våra tyngsta hantlar 32 kg, men nu kan man bygga dem till 50 kg så det känns bra.

Efter rodden blev det ca 10 min massage på min högra axel
5 varv
2-5 marklyft (90-110-110-112-120 kg)
4-5 Hantelrodd (36 kg och sedan 40 kg)
6-10 Viktade dips (10 kg viktmanchetter)
Mellan några set så blev det 60 s bröststretch.

Avslutade med 3 varv (utan vila)
10 pull-up
10 armhävningar (smala)
10 sving + slam med 14 kg sandball

2 kommentarer:

  1. Har följt din blogg ett par månader nu och du skriver mycket bra och jag uppskattar läsningen mycket. Tränar en del själv och tänkte kolla hur jobbigt 1142 på 4 min egentligen är. Herregud vad slut jag blev! Resten av passet blev hårt lidande av blodsmaken i munnen :)

    SvaraRadera
  2. Tack för de fina orden om min blogg. Kul att läsa om er som läser. Visst är 4 min rodd helt dödande. Jag brukar framförallt bli seg i benen. Något jag märkt är att sedan jag började äta paket (även om det inte är strikt och att jag äter mejeriprodukter) är att jag inte mår så illa efter sådana här utmattningar, vilket är riktigt skönt. Lycka till med din träning.

    SvaraRadera