lördag 29 oktober 2011

Kettlebellchipper & Rolig WOD

I förmiddags hjälpte jag en kompis att flytta. Det blev en bra uppvärmning för kettlebellpasset nere på Crossfit Örebro (som jag blev lite sent till). Först tränade vi på Get-up och Overhaeadsquat med en kettlebell. Saknar lite rörlighet för att kunna utföra OH-squat ordentligt.

Sedan körde vi en kettlebell chipper. RX var med en 24 kg´s kettlebell för killar och det var vad jag körde med
Om jag kommer ihåg rätt så såg chippern ut så här:
5/5 Get-up (vartannan hö/vä)
10/10 Pushpress
15/15 Clean
20 Sumodeadlift high pull
25 Ryska svingar (till huvudhöjd)
30 Overheadsvingar
25 squats (utan kettlebell)
20 doublehand clean
15 situps
10 push-up
5 Burpees
Min tid blev 11.13 min om jag kom ihåg rätt

Sedan tog jag det lugnt ett tag och så körde jag en WOD till. Ville köra någon WOD som jag inte kan göra på jobbet. Där kan jag inte köra wallballs. Funderade på Filthy Fifties (se fliken roliga wods), men fick en rolig WOD av Olle istället.

15 min AMRAP
5 Deadlift - 100 kg
7 Toes to bar
9 Wallball - 9 kg
Jag körde dock med 85 kg på marklyftet.
Hann 11 varv och upp till 3 toes to bar. Hade flyt på de första varven toes to bar, men sedan fick jag inte in kippen ordentligt. Har förut varit rätt dålig på wallballs, men de börjar gå bättre nu. Tror att det bl.a. beror på att jag fått en bättre rörlighet i squaten nu.

När jag kom hem väntade lite trädgårdsarbete. Planterat massor av hallonplantor som vi fått av min snälla mamma och så flyttade jag på en vinbärsbuske. Var tvungen att gräva bort rätt mycket av gräsmattan. Jord+gräs väger rätt mycket så det blev rätt bra träning också. Däremot tänker man inte lika ergonomiskt/teknik när man gräver och lyfter som när man tränar.
Blev lite gräsmattekratting också.

Snart blir det god middag med lax och rotfrukter i ugn tillsammans med svärföräldrarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar