tisdag 9 augusti 2011

1000 inlägg

Nu har jag kommit upp i över 1000 inlägg på bloggen. Passar då på att göra en liten tillbakablick.

Mitt första blogginlägg i augusti 2008 handlade om kettlebells. Jag gjorde ett uppehåll i bloggen efter några månader, men satte igång igen i april 2009. Från början så hette bloggen Mattias Träningsblogg, men efter ett tag så ville jag ha ett roligare namn. Eftersom jag är lite inne på funktionellträning så valde jag namnet Functional Fitness by Mattias. I början var man glad om man hade mer än 10 besökare per dag, medans jag idag brukar ha över 100 st per dag (beroende på hur aktiv jag har varit) och det känns väldigt kul.

Min tanke med bloggen har varit att försöka ge tips, skadeförebyggande träning och inspirera. På senare tid har den blivit min träningsdagbok också. För ca 1 år sedan testade jag Crossfit för första gången och sedan dess så får du rätt ofta lite inlägg med olika crossfitpass.

Försökt att lägga upp många av mina egna träningsfilmer då jag själv uppskattar sådana på bloggar.
Som t.ex.

Jag har rapporterat från olika konvent jag instrurat på eller varit deltagare på (t.ex. Academy 2008 och Korpens konvent)

Jag har försökt att lägga upp många inspirerande filmer som jag hittat på youtube
Några exempel på sådana inlägg hittar du här och här

Jag tycker det är kul att läsa träningsböcker, även om jag inte hinner med det så mycket som jag vill. Brukar lägga upp recensioner av många av dessa så att ni läsare kan få tips.Som t.ex. Convict Conditioning

Beskriver och tipsar om träningsredskap som jag testat som t.ex. Gymstick och slyngor.
Ibland får du förslag på hela träningsprogram som detta med gummiband eller detta med några corepass.
Då och då kommer det även lite inlägg om kost och lite recept.

Bitvis har bloggandet var som en drog och det har varit väldigt viktigt att skriva något varje dag. Detta tar en hel del tid. Just nu så bloggar jag när jag har tid över och känner för det, men fortfarande kan jag ha lite dåligt samvete om det tar för lång tid mellan inläggen. Blev lite sjukt när jag inte hann träna så mycket som jag ville pga av att jag skulle skriva i min träningsblogg. Den största drivkraften bakom bloggandet är att jag förhoppningsvis inspirerar andra till att hålla igång med sin träning och att ge lite nya idéer på hur man kan träna.

3 kommentarer:

 1. hej Mattias.

  Ville bara passa på och tacka för en rolig och inspirerande blogg. Vi får hoppas på 1000 inlägg till.

  /Magnus

  SvaraRadera
 2. Vill tacka för all inspiration man får av att gå in och kika här dagligen. Jag kan tänka mig att det tar en hel del tid att blogga men jag är glad att du gör det.

  Tack även för tipset om viktvästen. Jättebra pris om man jämför med många andra på marknaden. Det får nog bli en sån snart men först vill jag ha en skivstång :)

  Och visst är det något speciellt med crossfit. Träning i allmänhet är beroendeframkallande men det här är något mer.......

  /Emma

  SvaraRadera
 3. Tack för de fina kommentarerna. Det är sådana som gör bloggandet extra roligt.

  SvaraRadera