söndag 19 april 2009

Back in business

Nu tänkte jag försöka komma igång med bloggandet igen.

Vad har hänt sen oktober?
Jag har anordnat Aeroflow-mini i november. en av dagarna var inriktad mot gympa och den andra var inriktad mot aerobic.

Jag var på Nike-konventet i januari. Så himla roligt. Känns dock lite surt att de har ca 1200 deltagare trots priset på 2000 kr och att jag har svårt att få fler än 100 deltagare till mina konvent.
De pass jag gick på:
Core med Jonathan Monks - En annorlunda core-klass med ett helt annat tänk kring core-träning än jag är van vid.
Kettlebell med Monica Björn - Monica är duktig och det var hon som fick upp mitt intresse för Kettlebellträning. Kanske inte skulle lagt upp passet på samma sätt som henne, men fick några nya idéer.
Functionell Moves med Magnus Ringberg - Bland de bästa klasserna. Magnus är så grymt bra. anonbra träning.
Forza med Maria Linghult - Väldigt trångt på den här klassen. Tjejen bredvid mig hade inte 100% koll, så man fick vika undan några gånger. Väldigt rolig klass, men att det var så mycket folk på den gjorde att jag inte kunde ta ut fullt och det var lite irreterande.
Jazz, Jive and Lindy med Magnus Ringberg & Annika Sjö - Superroligt pass. Magnus är helt klart en av sveriges bästa instruktörer.
Funktionell Flexibilitet med Johanna Andersson - Helt OK klass där Johanna använder min favorit kettlebell. Har dock varit på bättre klasser med Johanna på andra konvent.
Step Dance med Balasz Fuzessy - Balasz som kommer från Ungern var väldigt duktig. Han lärde oss en rolig men rätt avancerad koreografi. Var jättelänge sedan jag gick på step, men Balasz var en jätteduktig pedagog. En av helgens höjdpunkter.
Core/Pilates med Christiane Raiter - Christiane som kommer från Tyskland gav mig några riktigt bra tankar och övningar trots att det var en relativt basic-klass.
Funktionell träning för prestation med Patrik Wetterqvist - Gav tyvärr inte något nytt och han verkade stressad. Patrik är kompetent men fick tyvärr inte fram det så bra. Helgens besvikelse
Bosu ballast boll med Marc Santa Maria - Ännu en besvikelse. De hade inte skaffat Bosu ballast bollar utan helt vanliga Bosu-bollar. Detta var den klass jag hade sett fram emot mest. Bosu ballast boll skall vara en balansboll som har sand i sig, vilket gör att den inte beter sig som en vanlig boll. Det var inte ens någon från Nike som bad om ursäkt för att de hade bytt klass. Riktigt dåligt. Som tur var så var Marc, som fick reda på att det var ett annat redskap dagen innan, inspirerade och bra. Jag har inte testat klasser på Bosu innan, så det var ändå kul att köra klassen.
YogaFlow med Magnus Ringberg - Jag är ingen riktig Ýogamänninska, men det mesta som Magnus gör är ju bra. Det stämde på denna klass också.
Monks Yoga med Jonathan Monks - Ett annorlunda sätt att köra yoga på. Rätt bra pass.

Lite svårt att hinna med att äta mellan passen. På lördagen blev det bara frukt, gainomax och en massa bars. På söndagen hann jag få i mig en Wraps med kyckling.
Pratade en hel del med Olof från Spartan kettlebells. En väldigt trevlig och kompetent kille. Vi kommer förhoppningsvis sammarbeta lite mer i framtiden. Har redan köpt in lite saker av homom. Fick testa lite Clubbell. Vore kul att köra sådana klasser, men det blir så himla dyrt att köpa in sådana till en hel klass. Jag bytte till mig en DVD "Kettlebell Foundation med Scott Sonnon" mot massageredskapet "Thera Cane". Har bara hunnit se den första av tre DVD-skivorna, men den var riktigt bra. Teorin om hur man tränar med kettlebell. Fick lite nya tankar.

Har också startat upp en webbutik där jag säljer träningsredskap, träningsböcker, spikmattor och annat roligt. Tyvärr så går inte försäljningen så bra som jag trodde. Inte hittat någon riktigt bra kanal att marknadsföra mig. Testade en annons i tidningen Hälsa, men det gav inte så mycket. Finns med på Pricerunner och Prisjakt. Även jobbat med Google Adwords. Det känns som det bästa just nu, men det har inte gett så många ordrar heller. Någon som har något bra tips?

Jag var med på en hälso-mässa i Örebro. Må bättre-mässan. Gick en hel del tid och pengar till förberedelser inför den. Köpte in massor av bra böcker och träningsredskap till mässan. Tyvärr så kom det väldigt lite folk och de som kom var inte så köpvilliga. Det som gick bäst var faktiskt spikmattan. En hel del hade läst om den och många som kom förbi hade redan en som de var jättenöjda med. Spikmattan ger en ökad blodgenomströmning och ger en smärtlindring för många. Många vittnar om att de somnar in lättare efter att de använt spikmattan.
Nu måste jag tyvärr förska skicka tillbaka massor av böcker och redskap då jag inte har råd att ha något stort lager. Har försökt rea ut böckerna, men det har tyvärr inte varit så stort intresse trots att jag på de flesta titlar är billigare än Adlibris. Lite surt att lägga ca 4000 kr på bara frakten. Men förhoppningsvis lär man sig av misstagen.

Även anordnat träningskonventet Aeroflow i mars. Det blev ett lyckat konvent, med ca 100 deltagare. Blev kanske inte den mest ekonomiska succén eftersom jag detta år satsade på lite mer kända instruktörer. Men det verkar som om de flesta var riktigt nöjda med dagen.
Hade tagit dit Agneta Antonsson och Anna Munther från The Academy. De gjorde riktigt bra ifrån sig enligt deltagarna. Anna Duberg och Mikaela Lindholm är populära intruktörer som jag haft med förut. De pass som inte fungerade denna gång var gympa-passen. Tog dit Gunn Nyberg från Falun som är väldigt duktig, men det var bara ca 15 st som gick på hennes pass. Fick även ställa in några gympa-pass då det var för få deltagare.


http://www.fitnessbutiker.se/- Länkar till butiker och annat inom träning.
http://www.traningsshoppa.se/- Tips till dig som letar efter presenter till någon som tränar och är hälsosam.
http://www.xtraining.se/ - Gruppträning, uthyrning av träningsredskap, anordnar träningsevent. Finns i Örebro

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar