tisdag 30 augusti 2011

Lårkaka

Efter jobbet så åkte jag och tränade med en kompis på Friskis. Vi hade bestämt att vi skulle fokusera på benträning. Jag började med att värma upp på deras SkiErg. Deras Skierg står lite trångt till och man måste passera några crosstrainers/trapmaskiner på vägen. Jag var inte uppmärksam på att pedalarmen gick ut långt framför maskinen, så när jag trängde mig förbi så slog den rakt in i mitt högra lår.
Kändes en del, men inte så farligt. Hade man varit smart så skulle man lindar om låret med en elastisk binda med det gjorde man ju inte. Iställer värmde jag upp som jag tänkt med SkiErg och roddmaskin.
Man skulle ju också kunnat välja att träna något annat än ben, men det gjorde jag inte heller.
Vi körde ett antal benböj och något ser frontsquat. Gav oss också på Bulgarian splitsquat. Jag fick också in lite dips, armhävningar med gummiband och några set handstand push-up. Började känna lite mer i låret så jag hoppade över enbens knäböj och benpressmaskinen. Nu på kvällen så känner jag att jag kommer ha en lårkaka imorgon och att den antagligen skulle varit mindre om jag varit lite smart.
Imorgon får det i varje fall bli överkroppsträning.

Förresten så var det hyfsat mycket folk på corepasset och Funktionell Fys ikväll. Får hoppas att många av dem köper kort för terminen.
På Funktionell Fyspasset blev de rejält trötta av cirkelstyrkebiten.
Vi körde fem olika stationer där de hade 2 olika övningar som de körde i 3 min innnan de bytte redskap. Varje övning körde de i 30 s innan de bytte till nästa. Vila fick de göra efter varje redskap.
* Kettlebell - Thrusters varvat med Halo
* BOSU - Överhopp med benböj varvat med rygg och enbenslyft (liggande på mage)
* Slyngor (typ TRX/Junglegym/Redcord) - Assisterade upphopp varvat med Y-uppresningar.
* Glidplattor - Höftlyft glid fram med vartannat ben varvar med plankan (glid fram/bak med fötter)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar