onsdag 24 augusti 2011

Thorax trainer

Har förut skrivit om Concepts Skierg, där man försöker efterlikna stakningen vid skidåkning.
Har testat den och tycker att det är bra träning för i princip hela kroppen. Skulle gärna se att vi hade en på gymmet.

Hittade nu en annan produkt som försöker göra samma sak. Den kallas Thorax trainer och då har man ett par riktiga stavar som är fästa vid en roddergometer. Verkar vara en bra produkt det med, men jag vet inte vad det är för prisskillnad mellan de två. Nackdelen med denna är att man väl måste ha olika stavar beroende på längden på personen som tränar på den och att den tar lite större plats än SkiErg.
Men jag kan tänka mig att det blir mer likt vanlig skidåkning.
Än så länge verkar det inte finnas någon återförsäljare i Sverige, men Fysiopartner i Norge tror jag leverar till sverige
Någon som testat denna?


Ett exempel på hur man i Danmark (tror jag) kombinerar detta med spinning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar