torsdag 25 augusti 2011

Nature running & Kramp

När jag kom hem från jobbet idag, onsdag, så var jag sugen på att springa lite då det var bra väder.
Bestämde mig för att cykla till Venaspåret som ligger 3 km bort (bra uppvärmning). När jag väl skulle ge mig iväg så började det regna, men eftersom jag hade bestämt mig för löpning så fick det inte stoppa mig.
Hade hört talas om att man skulle ha fixat till ett mindre utegym så jag sprang mot starten av spåret och det var 1.41 km enligt Runnkeeper (på Ihopne) och det tog mig 6.41 (4.44 min/km).
De som hade byggt utegymmet vid venaspåret var ett gäng som kallar sig Nature Running och de har olika löpträffar som är gratis. Nu hade de inte så många fler inplanerade i schemat, men det kommer nog fler under hösten. Vore kul att testa så jag får väl hålla utkik.

Utegymmet bestod av hävräcken i olika höjder, en dipsställning, sit-ups brädor, marklyft och två andra lyftanordningar (jag körde axelpress med en arm).  De skriver på hemsidan att de planerar att bygga ut med fler stationer och kanske även några stationer längs spåret. Det jag saknade är några lådor/stubbar i olika höjd som man kan hoppa upp på. Man skulle också kunna bygga några parallettes (låg dipstation skulle man kunna säga). Där skulle man kunna göra armhävningar (lite lättare än på marken och så skulle man kunna ha en låda/stubbe som man kunde ha fötterna på om man vill få det tyngre). Nu vet jag att allt som man behöver göra kommer att vara på ideel basis, men man kan ju hoppas att någon kan sponsra med materialet. Något annat som vore kul är om man kunde få upp ett par ringar.


Efter att jag testat stationerna så gav jag mig ut i spåret igen och sprang de resterande 1.46 km. Försökte öka tempot och sprang den sträckan på 6.09 (4.13 min/km). När jag hade några hundra meter kvar så började jag känna mig väldigt stum framsidan av låren (inre delen), men fortsatte ändå springa. När jag stannade så kändes som om muskeln krampade och jag kunde knappt gå. Fick sätta mig ner på knä och stretcha ut låret. Såg nog lite konstigt ut. Efter ett tag så släppte det, men cykelturen hem blev lugn då jag kände att det började hugga lite om jag tog i för mycket med benen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar